Ken- en stuurgetallen voor HRM

resultaten onderzoek HR Scorebord in Nederland

Prijs € 58,95

Uitverkocht

G. Evers, Gerard Evers

Hardback | Maart 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

KEN- EN STUURGETALLEN VOOR HRMRESULTATEN ONDERZOEK HR SCORECARD IN NEDERLANDKen-en stuurgetallen voor hrm is een rapport dat belangrijke informatie bevat voor hr-managers. De basis van het onderzoek vormt een door de auteurs ontworpen HR Scorecard, een model dat direct is afgeleid van de bekende BSC-methode.Voor het onderzoek hebben de auteurs een kleine 50 kengetallen geselecteerd. Met deze kengetallen is het model van de HR Scorecard gevuld en zijn de relaties onderzocht tussen strategische vraagstukken en de implementatie van hrm in de praktijk. Het boek presenteert de kengetallen in herkenbare grafieken die verbijzonderd zijn naar grootteklasse en sector. Zo vormen zij een bruikbaar dashboard voor goede hr-besturing en diagnose.Ken- en stuurgetallen voor hrm is een uniek rapport met buitengewoon betrouwbare informatie, doordat voor het onderzoek twee omvangrijke databestanden met elkaar zijn gecombineerd, namelijk het arbeidsvraagpanel van de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek (OSA) dat de gegevens van ruim 3.000 organisaties bevat en het beloningsonderzoek van Bureau Baarda met ruim 25.000 actuele waarnemingen.De doelgroepen voor dit rapport zijn te onderscheiden in drie groepen gebruikers:- de getallengebruikers: deze pakken het boek regelmatig erbij om notities te onderbouwen;- de vergelijkende gebruikers: zij doen aan gerichte benchmarking;- gebruikers die ge eresseerd zijn in algemene trends en dito verhalen.Ken-en stuurgetallen voor hrm is een vernieuwende trendrapportage geworden voor het brede en complexe werkveld van hrm. Bij de beroepsgroep zal zij het inzicht vergroten in de factoren die kunnen bijdragen aan duurzaam succes van organisaties.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G. Evers, Gerard Evers
Uitgever
Kluwer
ISBN
9789013040265
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
142

Beschrijving

KEN- EN STUURGETALLEN VOOR HRM
RESULTATEN ONDERZOEK HR SCORECARD IN NEDERLAND
Ken-en stuurgetallen voor hrm is een rapport dat belangrijke informatie bevat voor hr-managers. De basis van het onderzoek vormt een door de auteurs ontworpen HR Scorecard, een model dat direct is afgeleid van de bekende BSC-methode.
Voor het onderzoek hebben de auteurs een kleine 50 kengetallen geselecteerd. Met deze kengetallen is het model van de HR Scorecard gevuld en zijn de relaties onderzocht tussen strategische vraagstukken en de implementatie van hrm in de praktijk. Het boek presenteert de kengetallen in herkenbare grafieken die verbijzonderd zijn naar grootteklasse en sector. Zo vormen zij een bruikbaar dashboard voor goede hr-besturing en diagnose.
Ken- en stuurgetallen voor hrm is een uniek rapport met buitengewoon betrouwbare informatie, doordat voor het onderzoek twee omvangrijke databestanden met elkaar zijn gecombineerd, namelijk het arbeidsvraagpanel van de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek (OSA) dat de gegevens van ruim 3.000 organisaties bevat en het beloningsonderzoek van Bureau Baarda met ruim 25.000 actuele waarnemingen.
De doelgroepen voor dit rapport zijn te onderscheiden in drie groepen gebruikers:
- de getallengebruikers: deze pakken het boek regelmatig erbij om notities te onderbouwen;
- de vergelijkende gebruikers: zij doen aan gerichte benchmarking;
- gebruikers die ge eresseerd zijn in algemene trends en dito verhalen.
Ken-en stuurgetallen voor hrm is een vernieuwende trendrapportage geworden voor het brede en complexe werkveld van hrm. Bij de beroepsgroep zal zij het inzicht vergroten in de factoren die kunnen bijdragen aan duurzaam succes van organisaties.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G. Evers, Gerard Evers
Uitgever
Kluwer
ISBN
9789013040265
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
142

Aanrader

Top 3 Marketingboeken