Ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement

cijfers voor diagnose en besturing

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Rolf Baarda, Kees Kouwenhoven

Paperback | December 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Personeelsfunctionarissen zien er nog wel eens tegenop 'hard' cijfermateriaal te gebruiken. Hun takenpakket omvat immers zo veel belangrijke zaken, zoals de zorg voor het personeel. Iedereen binnen de beroepsgroep weet echter dat managementinformatie noodzakelijk is: het vormt een essentieel werkterrein voor iedere personeelsmanager.In dit boek wordt de moeilijke kant van het vakgebied van personeelsfunctionaris toegankelijk gemaakt. Op heldere wijze, met gebruik van veel voorbeelden, beschrijven de auteurs hoe de personeelsfunctionaris snel en efficiënt informatie kan verzamelen en analyseren. Met behulp van ken- en stuurgetallen kan hij voor zichzelf en voor zijn 'klant' - het management - de belangrijke ontwikkelingen en knelpunten binnen zijn organisatie in kaart brengen. Deze getallen staan daarbij nooit op zichzelf, maar worden steeds binnen de context van de organisatie geplaatst. Door deze voortdurende 'link' met de praktijk krijgen abstracte gegevens betekenis: zij worden omgevormd tot echte 'harde' informatie.Ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement is dan ook een uitstekend hulpmiddel voor iedere personeelsmanager, in de praktijk of in opleiding.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rolf Baarda, Kees Kouwenhoven
Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789462152670
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Personeelsfunctionarissen zien er nog wel eens tegenop 'hard' cijfermateriaal te gebruiken. Hun takenpakket omvat immers zo veel belangrijke zaken, zoals de zorg voor het personeel. Iedereen binnen de beroepsgroep weet echter dat managementinformatie noodzakelijk is: het vormt een essentieel werkterrein voor iedere personeelsmanager.
In dit boek wordt de moeilijke kant van het vakgebied van personeelsfunctionaris toegankelijk gemaakt. Op heldere wijze, met gebruik van veel voorbeelden, beschrijven de auteurs hoe de personeelsfunctionaris snel en efficiënt informatie kan verzamelen en analyseren. Met behulp van ken- en stuurgetallen kan hij voor zichzelf en voor zijn 'klant' - het management - de belangrijke ontwikkelingen en knelpunten binnen zijn organisatie in kaart brengen. Deze getallen staan daarbij nooit op zichzelf, maar worden steeds binnen de context van de organisatie geplaatst. Door deze voortdurende 'link' met de praktijk krijgen abstracte gegevens betekenis: zij worden omgevormd tot echte 'harde' informatie.
Ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement is dan ook een uitstekend hulpmiddel voor iedere personeelsmanager, in de praktijk of in opleiding.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rolf Baarda, Kees Kouwenhoven
Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789462152670
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Aanrader

Top 3 Marketingboeken