Flexibiliteit

het vermogen van organisaties en mensen om te veranderen

Prijs € 23,75

Uitverkocht

J. Jonker, A. van Hooff, H.-J. Messchendorp

Paperback | Oktober 1998 | X

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Flexibiliteit - het vermogen van organisaties en mensen om te veranderen - is verworden tot hype en Toren van Babel. De roep om flexibiliteit wordt te pas en vooral ook te onpas geslaakt. Terwijl flexibiliteit van mens en organisatie tegelijkertijd een noodzakelijke voorwaarde voor continuïteit is gaan worden. Wat een dilemma. Veel gebezigde opvattingen over flexibiliteit geven organisaties een 'wegwerp' karakter en maken medewerkers tot een wegwerpartikel, dit onder het mom van vrijheid en zelfstandigheid voor die medewerker.Jonker en zijn mede-auteurs, Van Hooff en Messchendorp leggen de wortels en de functionaliteit van diverse vormen flexibiliteit bloot. Jonker c.s. onderscheidt 7 hoofdvormen in flexibiliteit: operationeel, numeriek, functioneel, contractueel, technologisch, mentaal en organisatorisch. Het spreekt voor zich dat de auteurs ook stilstaan bij de voor- en nadelen van flexibilisering en de dilemma's van flexibiliteit. De auteurs pleiten voor een nieuwe visie, een nieuwe zingeving voor mens en organisatie. De in het boek opgenomen flexibiliteits-audit meet de flexibiliteit van de organisatie in al haar facetten. Zo komen vragen aan de orde als:•welke vormen van flexibiliteit past in deze specifieke organisatie•de implementatie van flexibiliteit in de organisatie•wat zijn de gevolgen van flexibiliteit voor de medewerkers 'Flexibiliteit: het vermogen van organisaties en mensen om te veranderen' schept helderheid voor een ieder die van tijd tot tijd worstelt met allerlei vraagstukken op het gebied van flexibiliteit. "

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Jonker, A. van Hooff, H.-J. Messchendorp
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023232483
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 1998
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

"Flexibiliteit - het vermogen van organisaties en mensen om te veranderen - is verworden tot hype en Toren van Babel.
De roep om flexibiliteit wordt te pas en vooral ook te onpas geslaakt. Terwijl flexibiliteit van mens en organisatie tegelijkertijd een noodzakelijke voorwaarde voor continuïteit is gaan worden. Wat een dilemma. Veel gebezigde opvattingen over flexibiliteit geven organisaties een 'wegwerp' karakter en maken medewerkers tot een wegwerpartikel, dit onder het mom van vrijheid en zelfstandigheid voor die medewerker.

Jonker en zijn mede-auteurs, Van Hooff en Messchendorp leggen de wortels en de functionaliteit van diverse vormen flexibiliteit bloot. Jonker c.s. onderscheidt 7 hoofdvormen in flexibiliteit: operationeel, numeriek, functioneel, contractueel, technologisch, mentaal en organisatorisch. Het spreekt voor zich dat de auteurs ook stilstaan bij de voor- en nadelen van flexibilisering en de dilemma's van flexibiliteit. De auteurs pleiten voor een nieuwe visie, een nieuwe zingeving voor mens en organisatie. De in het boek opgenomen flexibiliteits-audit meet de flexibiliteit van de organisatie in al haar facetten.

Zo komen vragen aan de orde als:
•welke vormen van flexibiliteit past in deze specifieke organisatie
•de implementatie van flexibiliteit in de organisatie
•wat zijn de gevolgen van flexibiliteit voor de medewerkers

'Flexibiliteit: het vermogen van organisaties en mensen om te veranderen' schept helderheid voor een ieder die van tijd tot tijd worstelt met allerlei vraagstukken op het gebied van flexibiliteit. "

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Jonker, A. van Hooff, H.-J. Messchendorp
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023232483
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 1998
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Aanrader

Top 3 Marketingboeken