Ziekteverzuim

de balans tussen zakelijk en zorgzaam

Prijs € 47,25

Uitverkocht

Dupont

Paperback | September 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ziekteverzuim in het onderwijs gaat in op het lastige speelveld van de zieke werknemer en zijn of haar werkgever in het primair en speciaal onderwijs. Het boek behandelt vragen als: *Wat is ziekteverzuim nu eigenlijk?*Welke invloed kan de directeur van een school hierop uitoefenen?*Hoe moet hij of zij dat aanpakken?Het boek richt zich voornamelijk op het lastige en langdurige ziekteverzuim. En dan gaat het dus niet over de duidelijke medische zieke medewerker, maar juist over die leekracht, schoonmaker of conciërge waarbij het ziekteverzuim niet zo helder is. Hoe hiermee om te gaan is een kernvraag die niet gemakkelijk te beantwoorden is.Het achterhalen van welke elementen een rol spelen bij het verzuim, en vervolgens de aanpak om dit verzuim op te lossen is het kernthema van dit boek. Hierop zijn geen standaard antwoorden te geven. Wel zijn er vele voorbeelden opgenomen van uit het leven gegrepen verzuimsituaties. De jonge leerkracht met een dubbele belasting van werk en thuissituatie, de oudere leerkracht die vastgeroest raakt, de juf of meester met vage medische klachten: allemaal krijgen zij een plek in dit boek. Hierbij is de balans tussen zakelijk en zorgzaam van groot belang.Aan de zakelijke kant wordt ingegaan op de huidige wet- en regelgeving. Hoe zit het nu met de Wet Verbetering Poortwachter en de nieuwe WAO? Vooral de consequenties van de huidige sociale zekerheid komen aan bod.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dupont
Uitgever
Kluwer
ISBN
9789013048148
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
136

Beschrijving

Ziekteverzuim in het onderwijs gaat in op het lastige speelveld van de zieke werknemer en zijn of haar werkgever in het primair en speciaal onderwijs. Het boek behandelt vragen als:

*Wat is ziekteverzuim nu eigenlijk?
*Welke invloed kan de directeur van een school hierop uitoefenen?
*Hoe moet hij of zij dat aanpakken?
Het boek richt zich voornamelijk op het lastige en langdurige ziekteverzuim. En dan gaat het dus niet over de duidelijke medische zieke medewerker, maar juist over die leekracht, schoonmaker of conciërge waarbij het ziekteverzuim niet zo helder is. Hoe hiermee om te gaan is een kernvraag die niet gemakkelijk te beantwoorden is.

Het achterhalen van welke elementen een rol spelen bij het verzuim, en vervolgens de aanpak om dit verzuim op te lossen is het kernthema van dit boek. Hierop zijn geen standaard antwoorden te geven. Wel zijn er vele voorbeelden opgenomen van uit het leven gegrepen verzuimsituaties. De jonge leerkracht met een dubbele belasting van werk en thuissituatie, de oudere leerkracht die vastgeroest raakt, de juf of meester met vage medische klachten: allemaal krijgen zij een plek in dit boek. Hierbij is de balans tussen zakelijk en zorgzaam van groot belang.

Aan de zakelijke kant wordt ingegaan op de huidige wet- en regelgeving. Hoe zit het nu met de Wet Verbetering Poortwachter en de nieuwe WAO? Vooral de consequenties van de huidige sociale zekerheid komen aan bod.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dupont
Uitgever
Kluwer
ISBN
9789013048148
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
136

Aanrader

Top 3 Marketingboeken