Zilver voor de Zondag

boecxkens met pragtigh sluytwerck

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Bernard van Noordwijk

Hardback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek is het resultaat van een omvangrijke studie naar siersloten en sierbeslag op bijbels en kerkboeken van midden zeventiende tot eind negentiende eeuw. De artistieke ontwikkeling, cultuur- en kunsthistorische betekenis en verscheidene productietechnieken worden behandeld. Aan bod komen onder andere de vele variaties in boeksluitingen en de gedetailleerde vormen van de bijbehorende sierstukken. Opvallend zijn de ontwerpverschillen per regio, met name het onderscheid in iconografie. Ook diverse verschijningsvormen per denominatie worden beschreven en afgebeeld. Zo ziet het sluitwerk van bijbeltjes die binnen protestantse kerken werden gebruikt er vaak anders uit dan het beslag op gebedenboekjes van de rooms-katholieke kerk. De beschrijvingen zijn voorzien van vele foto's. 'Zilver voor de Zondag' vormt zo een prachtig overzicht van de rijke geschiedenis die het boekbeslag in Nederland (en ook daarbuiten) kent.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bernard van Noordwijk
Uitgever
Jongbloed, Uitgeverij
ISBN
9789085250388
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
360

Beschrijving

Dit boek is het resultaat van een omvangrijke studie naar siersloten en sierbeslag op bijbels en kerkboeken van midden zeventiende tot eind negentiende eeuw. De artistieke ontwikkeling, cultuur- en kunsthistorische betekenis en verscheidene productietechnieken worden behandeld.

Aan bod komen onder andere de vele variaties in boeksluitingen en de gedetailleerde vormen van de bijbehorende sierstukken. Opvallend zijn de ontwerpverschillen per regio, met name het onderscheid in iconografie. Ook diverse verschijningsvormen per denominatie worden beschreven en afgebeeld. Zo ziet het sluitwerk van bijbeltjes die binnen protestantse kerken werden gebruikt er vaak anders uit dan het beslag op gebedenboekjes van de rooms-katholieke kerk.

De beschrijvingen zijn voorzien van vele foto's. 'Zilver voor de Zondag' vormt zo een prachtig overzicht van de rijke geschiedenis die het boekbeslag in Nederland (en ook daarbuiten) kent.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bernard van Noordwijk
Uitgever
Jongbloed, Uitgeverij
ISBN
9789085250388
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
360

Aanrader

Top 3 Marketingboeken