Zakboek orgaan- en weefseldonatie

Praktische vragen en antwoorden op vaak gestelde vragen. Een gids voor acute zorginst

Prijs € 16,00

Uitverkocht

D. Monbaliu

Paperback | December 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Orgaan- en weefseltransplantatie leveren elk jaar een belangrijke bijdragen in kwaliteit van leven en overleven voor honderden mensen in België. Toch overlijden nog veel patiënten door tekorten aan donoren. Transplantatie vangt aan met het aanmelden van donoren uit acute ziekenhuizen waar potentiële donoren zich kunnen bevinden. Dit boek is ontwikkeld voor artsen, verpleegkundigen en paramedici betrokken bij het proces vanaf donordetectie tot en met de eigenlijke orgaanwegname. Hierbij wordt dieper ingegaan op aspecten van orgaantransplantatie, toewijzing van organen, weefseldonatie, donoridentificatie en management, hartdode versus hersendode donoren, wetgeving en juridische aspecten, ethische vraagstukken, invloed van geloofsovertuigingen, en de begeleiding van nabestaanden. De praktijkgerichte en toegankelijke informatie wordt weergegeven in een vraag-antwoordstructuur, wat het snel terugvinden van gegevens bevordert. Het boek is dan ook opgevat als een praktische gids in zakboekformaat. Dit boek kwam tot stand als een initiatief van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en bevat bijdragen van talrijke experts van verschillende Belgische universiteiten en ziekenhuizen: Gerda Van Beeumen, Luc Colenbie, Marie-Hélène Delbouille, Stefaan Desmet, Bruno Desschans, Stijn Dirix, Patrick Ferdinande, Ivo Haentjens, Anne Joosten, Ilse Kerremans, Didier Ledoux, Piet Lormans, Diethard Monbaliu, Dominique Vandeynse, Frank Verschuren en Régine Wilmotte.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D. Monbaliu
Uitgever
Acco uitgeverij
ISBN
9789033482380
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Orgaan- en weefseltransplantatie leveren elk jaar een belangrijke bijdragen in kwaliteit van leven en overleven voor honderden mensen in België. Toch overlijden nog veel patiënten door tekorten aan donoren. Transplantatie vangt aan met het aanmelden van donoren uit acute ziekenhuizen waar potentiële donoren zich kunnen bevinden. Dit boek is ontwikkeld voor artsen, verpleegkundigen en paramedici betrokken bij het proces vanaf donordetectie tot en met de eigenlijke orgaanwegname. Hierbij wordt dieper ingegaan op aspecten van orgaantransplantatie, toewijzing van organen, weefseldonatie, donoridentificatie en management, hartdode versus hersendode donoren, wetgeving en juridische aspecten, ethische vraagstukken, invloed van geloofsovertuigingen, en de begeleiding van nabestaanden. De praktijkgerichte en toegankelijke informatie wordt weergegeven in een vraag-antwoordstructuur, wat het snel terugvinden van gegevens bevordert. Het boek is dan ook opgevat als een praktische gids in zakboekformaat.

Dit boek kwam tot stand als een initiatief van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en bevat bijdragen van talrijke experts van verschillende Belgische universiteiten en ziekenhuizen: Gerda Van Beeumen, Luc Colenbie, Marie-Hélène Delbouille, Stefaan Desmet, Bruno Desschans, Stijn Dirix, Patrick Ferdinande, Ivo Haentjens, Anne Joosten, Ilse Kerremans, Didier Ledoux, Piet Lormans, Diethard Monbaliu, Dominique Vandeynse, Frank Verschuren en Régine Wilmotte.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D. Monbaliu
Uitgever
Acco uitgeverij
ISBN
9789033482380
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Aanrader

Top 3 Marketingboeken