Wiskunde met bedrijfseconomische toepassingen

Prijs € 50,60

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paul Verheyen, Dirk Janssens

Paperback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit wiskundeboek legt de nadruk op het hanteren van wiskundige begrippen en methoden in economische wetenschappen. Bewijzen worden doelbewust tot een minimum herleid zonder de wiskundige opbouw en correctheid uit het oog te verliezen. De begrippen en methoden worden geëxpliciteerd en vervolgens geïllustreerd aan de hand van voorbeelden. Typische (bedrijfs-)economische toepassingen worden besproken. Deze vormen op hun beurt een verhelderende illustratie voor de betekenis van wiskundige begrippen.Dit boek verschaft de lezer voldoende wiskundige achtergrondkennis om een weg te vinden in de gespecialiseerde economische literatuur. Het richt zich voornamelijk tot studenten uit het hoger economisch onderwijs waar wiskunde als een ondersteunende wetenschap wordt beschouwd, maar is ook geschikt voor andere richtingen als opfrissing of aanvulling van de wiskundekennis. De uitgebreide bespreking van de onderwerpen, geïllustreerd met talrijke uitgewerkte voorbeelden, maakt dat het boek ook als zelfstudie kan gebruikt worden.OVER DE AUTEURSPaul Verheyen is hoogleraar en Dirk Janssens is onderwijsassistent aan Lessius Antwerpen, Associatie KU Leuven, subfaculteit Handelswetenschappen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paul Verheyen, Dirk Janssens
Uitgever
Acco België
ISBN
9789033489440
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
620

Beschrijving

Dit wiskundeboek legt de nadruk op het hanteren van wiskundige begrippen en methoden in economische wetenschappen. Bewijzen worden doelbewust tot een minimum herleid zonder de wiskundige opbouw en correctheid uit het oog te verliezen. De begrippen en methoden worden geëxpliciteerd en vervolgens geïllustreerd aan de hand van voorbeelden. Typische (bedrijfs-)economische toepassingen worden besproken. Deze vormen op hun beurt een verhelderende illustratie voor de betekenis van wiskundige begrippen.

Dit boek verschaft de lezer voldoende wiskundige achtergrondkennis om een weg te vinden in de gespecialiseerde economische literatuur. Het richt zich voornamelijk tot studenten uit het hoger economisch onderwijs waar wiskunde als een ondersteunende wetenschap wordt beschouwd, maar is ook geschikt voor andere richtingen als opfrissing of aanvulling van de wiskundekennis. De uitgebreide bespreking van de onderwerpen, geïllustreerd met talrijke uitgewerkte voorbeelden, maakt dat het boek ook als zelfstudie kan gebruikt worden.

OVER DE AUTEURS
Paul Verheyen is hoogleraar en Dirk Janssens is onderwijsassistent aan Lessius Antwerpen, Associatie KU Leuven, subfaculteit Handelswetenschappen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paul Verheyen, Dirk Janssens
Uitgever
Acco België
ISBN
9789033489440
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
620

Aanrader

Top 3 Marketingboeken