Wegwijs in dementie op jongeleeftijd (POD)

Een praktische gids voor personen met jongdementie, familie en hulpverleners

Prijs € 29,99

Uitverkocht

Paperback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dementie komt niet alleen voor op oudere leeftijd. Ook mensen die nog relatief jong zijn, krijgen soms te maken met dementie. 'Voor ons is alles te vroeg. Ik voel me een jonge weduwe wiens partner nog leeft.' Dementie op jonge leeftijd raakt het gezin en de familie extra hard. Jonge mensen hebben vaak een grote vriendenkring, hobby's, een job, opgroeiende kinderen en vooral een hoop plannen voor de toekomst. Dat maakt het accepteren van de ziekte nog zwaarder.Dit is het allereerste Nederlandstalige boek over jongdementie. Het biedt een klare kijk op de specifieke problematiek van dementie onder de leeftijd van 65 jaar. In vergelijking met dementie op oudere leeftijd zijn de hulpvragen aanzienlijk complexer, zowel voor de familie als voor de hulpverlener. De auteurs trachten op deze vragen heldere antwoorden te geven.Thema's als diagnosestelling, oorzaken, erfelijkheid en medicatie komen uitgebreid aan bod. De lezer krijgt meer inzicht in de beleving en het veranderende gedrag van de persoon met jongdementie, doorheen het ganse ziekteproces. De manier waarop familieleden omgaan met de ziekte wordt eveneens belicht. Daarnaast bevat het boek concrete informatie rond uitkeringen en tegemoetkomingen, diensten voor informatie enondersteuning, thuis- en residentiële zorg, juridische aspecten en autorijden. Informatieve hoofdstukken wisselen af met indringende getuigenissen en bruikbare adviezen.Wegwijs in dementie op jonge leeftijd richt zich tot iedereen die te maken heeft met jongdementie. Zij vinden steun en houvast in deze praktische gids.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Lannoo Campus
ISBN
9789401406963
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Dementie komt niet alleen voor op oudere leeftijd. Ook mensen die nog relatief jong zijn, krijgen soms te maken met dementie. 'Voor ons is alles te vroeg. Ik voel me een jonge weduwe wiens partner nog leeft.' Dementie op jonge leeftijd raakt het gezin en de familie extra hard. Jonge mensen hebben vaak een grote vriendenkring, hobby's, een job, opgroeiende kinderen en vooral een hoop plannen voor de toekomst. Dat maakt het accepteren van de ziekte nog zwaarder.

Dit is het allereerste Nederlandstalige boek over jongdementie. Het biedt een klare kijk op de specifieke problematiek van dementie onder de leeftijd van 65 jaar. In vergelijking met dementie op oudere leeftijd zijn de hulpvragen aanzienlijk complexer, zowel voor de familie als voor de hulpverlener. De auteurs trachten op deze vragen heldere antwoorden te geven.
Thema's als diagnosestelling, oorzaken, erfelijkheid en medicatie komen uitgebreid aan bod. De lezer krijgt meer inzicht in de beleving en het veranderende gedrag van de persoon met jongdementie, doorheen het ganse ziekteproces. De manier waarop familieleden omgaan met de ziekte wordt eveneens belicht. Daarnaast bevat het boek concrete informatie rond uitkeringen en tegemoetkomingen, diensten voor informatie en
ondersteuning, thuis- en residentiële zorg, juridische aspecten en autorijden. Informatieve hoofdstukken wisselen af met indringende getuigenissen en bruikbare adviezen.

Wegwijs in dementie op jonge leeftijd richt zich tot iedereen die te maken heeft met jongdementie. Zij vinden steun en houvast in deze praktische gids.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Lannoo Campus
ISBN
9789401406963
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Aanrader

Top 3 Marketingboeken