Verbinding verbroken

actief sturen op de legitimiteit van een maatschappelijke onderneming

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Philippe Sprenger, Leanne Schoormans, Theo Camps

Hardback | Juni 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Maatschappelijke ondernemingen werken in een complexe omgeving. Ze hebben te maken met vele stakholders, allen met hun eigen wensen en verwachtingen ten aanzien van het presteren van de maatschappelijke onderneming. Dat betekent voor bestuurders continu zoeken naar draagvlak voor keuzes. Lastig genoeg, want alle stakeholders tevreden stellen is simpelweg onmogelijk. Daar komt bij dat er steeds minder valt te kiezen, want de financiële middelen nemen af.Woningcorporaties bevinden zich wat die problematiek betreft in de kopgroep. Juist in deze sector neemt de financiële spankracht af en blijven de verwachtingen onverminderd hoog. Bestuurders en toezichthouders staan voor de schone taak om in deze context ervoor te zorgen dat hun corporatie in stand blijft. Dit boek spitst zich toe op deze sector, zonder het brede perspectief van de maatschappelijke onderneming uit het oog te verliezen. De legitimiteit, of liever het gebrek daaraan- vervreemding van de achterban- manifesteert zich op onverwachte momenten maar verdwijnt ook net zo gemakkelijk weer. Dit boek ontrafelt, aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk, legitimiteit en geeft de handvatten op erop te sturen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Philippe Sprenger, Leanne Schoormans, Theo Camps
Uitgever
Berenschot Groep B.V.
ISBN
9789490314002
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Beschrijving

Maatschappelijke ondernemingen werken in een complexe omgeving. Ze hebben te maken met vele stakholders, allen met hun eigen wensen en verwachtingen ten aanzien van het presteren van de maatschappelijke onderneming. Dat betekent voor bestuurders continu zoeken naar draagvlak voor keuzes. Lastig genoeg, want alle stakeholders tevreden stellen is simpelweg onmogelijk. Daar komt bij dat er steeds minder valt te kiezen, want de financiële middelen nemen af.
Woningcorporaties bevinden zich wat die problematiek betreft in de kopgroep. Juist in deze sector neemt de financiële spankracht af en blijven de verwachtingen onverminderd hoog. Bestuurders en toezichthouders staan voor de schone taak om in deze context ervoor te zorgen dat hun corporatie in stand blijft. Dit boek spitst zich toe op deze sector, zonder het brede perspectief van de maatschappelijke onderneming uit het oog te verliezen. De legitimiteit, of liever het gebrek daaraan- vervreemding van de achterban- manifesteert zich op onverwachte momenten maar verdwijnt ook net zo gemakkelijk weer. Dit boek ontrafelt, aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk, legitimiteit en geeft de handvatten op erop te sturen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Philippe Sprenger, Leanne Schoormans, Theo Camps
Uitgever
Berenschot Groep B.V.
ISBN
9789490314002
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Aanrader

Top 3 Marketingboeken