Terwijl Europa sliep

de dreiging van de radicale islam

Prijs € 21,99

Uitverkocht

B. Bawer

Paperback | September 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

MULTICULTUREEL EUROPA GEZIEN DOOR DE OGEN VAN EEN AMERIKAAN Toen Bruce Bawer in 1998 zijn geboorteland de Verenigde Staten verliet om naar Nederland te gaan dacht hij te ontsnappen aan het religieus fundamentalisme. Hij besefte al snel dat hij van de wal in de sloot was beland. In Amsterdam - en later in Oslo, Kopenhagen, Parijs, Berlijn, Madrid en Stockholm - kwam Bawer grote moslimenclaves tegen waarin vrouwen werden misbruikt, 'ongelovigen' belasterd, joden gede-moniseerd, barbaarse tradities (zoals eerwraak) veelvuldig voorkwamen en de vrijheid van meningsuiting onder druk stond. Even zorgwekkend vond Bawer de ontdekking dat het Europese establishment deze praktijken stelselmatig negeerde en de radicale islamisten tegemoetkwam om de illusie van een multiculturele harmonie in stand te houden. Bawer zag dat Europa in de greep was van een politieke correctheid die onafwendbaar op culturele zelfmoord afstevende. Terwijl Europa sliep - met zijn intrigerende combinatie van opzienbarende reportages uit de eerste hand en ongezouten, scherpe analyses - is essentieel voor iedereen die zich zorgen maakt over de toekomst van Europa. Bruce Bawer is de auteur van A Place at the Table, Stealing Jesus en Diminishing Fictions en heeft onder meer gepubliceerd in New York Times, Washington Post Book World, Wall Street Journal en New Republic. 'Het relaas van Bawer is persoonlijk en verhalend. Zijn inzet is authentiek en serieus - zonder Europese ironie, zelfverguizing of postmoderne lusteloosheid.' DE VOLKSKRANT 'Sommige boeken zijn gewoon belangrijk. Dit boek is onmisbaar.' NATIONAL JOURNAL

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
B. Bawer
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029077866
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

MULTICULTUREEL EUROPA GEZIEN DOOR DE OGEN VAN EEN AMERIKAAN
Toen Bruce Bawer in 1998 zijn geboorteland de Verenigde Staten verliet om naar Nederland te gaan dacht hij te ontsnappen aan het religieus fundamentalisme. Hij besefte al snel dat hij van de wal in de sloot was beland.
In Amsterdam - en later in Oslo, Kopenhagen, Parijs, Berlijn, Madrid en Stockholm - kwam Bawer grote moslimenclaves tegen waarin vrouwen werden misbruikt, 'ongelovigen' belasterd, joden gede-moniseerd, barbaarse tradities (zoals eerwraak) veelvuldig voorkwamen en de vrijheid van meningsuiting onder druk stond.
Even zorgwekkend vond Bawer de ontdekking dat het Europese establishment deze praktijken stelselmatig negeerde en de radicale islamisten tegemoetkwam om de illusie van een multiculturele harmonie in stand te houden. Bawer zag dat Europa in de greep was van een politieke correctheid die onafwendbaar op culturele zelfmoord afstevende.
Terwijl Europa sliep - met zijn intrigerende combinatie van opzienbarende reportages uit de eerste hand en ongezouten, scherpe analyses - is essentieel voor iedereen die zich zorgen maakt over de toekomst van Europa.
Bruce Bawer is de auteur van A Place at the Table, Stealing Jesus en Diminishing Fictions en heeft onder meer gepubliceerd in New York Times, Washington Post Book World, Wall Street Journal en New Republic.
'Het relaas van Bawer is persoonlijk en verhalend. Zijn inzet is authentiek en serieus - zonder Europese ironie, zelfverguizing of postmoderne lusteloosheid.' DE VOLKSKRANT
'Sommige boeken zijn gewoon belangrijk. Dit boek is onmisbaar.' NATIONAL JOURNAL

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
B. Bawer
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029077866
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Aanrader

Top 3 Marketingboeken