Strategisch werkkapitaal

Prijs € 71,95

Uitverkocht

Raimond Honig

Hardback | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Cash is king! De geldbehoefte is vooral belangrijk voor bedrijven; om te kunnen overleven, investeren, groeien en innoveren. Het is jammer dat cash meestal aandacht krijgt tijdens een crisis, op een moment waarin schaarste ontstaat.Op het moment dat banken hun acceptatieproces aanscherpen en meer zekerhedenvragen voor het geld dat zij uitlenen. Dit terwijl het optimaliseren van werkkapitaal niet iets is wat alleen aandacht verdient in of na crisistijd,maar altijd op de agenda van de bestuurders van een onderneming moet staan. Daarnaast staan marges binnen organisaties anno 2013 steeds meer onder druk. Ondanks dit gegeven krijgt de optimalisatie van werkkapitaal slechts beperktaandacht binnen organisaties. In de beschrijving van dit praktijkgerichte onderzoek neem ik u mee in mijn zoektocht naar antwoorden op de vraag:Hoe kan de optimalisatie van de geld-en goederenstroom een substantiële bijdrage leveren aan de winstmaximalisatie van een onderneming?Om werkkapitaal strategisch te kunnen optimaliseren is het noodzakelijk om de aansturing en verbetering vanuit ketenniveau te laten plaatsvinden.Immers de output van het ene deelgebied is de input van het andere deelgebied en de processen sluiten naadloos op elkaar aan.Wanneer men beschikt over meer kennis en inzicht van alle (deel)aspecten van werkkapitaal en de integratie hiervan binnen de keten, en daarnaast ook de beschikking heeft over de benodigde vaardigheden om dit te operationaliserendan kan, en dat mag met de nodige zekerheid worden gesteld, een substantiële verbetering van de winst gerealiseerd worden. Naast winstmaximalisatie wordt hiermee eveneens de continuïteit van de onderneming veilig(er) gesteld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Raimond Honig
Uitgever
Leonon Media
ISBN
9789491480089
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Cash is king! De geldbehoefte is vooral belangrijk voor bedrijven; om te kunnen overleven, investeren, groeien en innoveren. Het is jammer dat cash meestal aandacht krijgt tijdens een crisis, op een moment waarin schaarste ontstaat.
Op het moment dat banken hun acceptatieproces aanscherpen en meer zekerheden
vragen voor het geld dat zij uitlenen. Dit terwijl het optimaliseren van werkkapitaal niet iets is wat alleen aandacht verdient in of na crisistijd,
maar altijd op de agenda van de bestuurders van een onderneming moet staan. Daarnaast staan marges binnen organisaties anno 2013 steeds meer onder druk. Ondanks dit gegeven krijgt de optimalisatie van werkkapitaal slechts beperkt
aandacht binnen organisaties. In de beschrijving van dit praktijkgerichte onderzoek neem ik u mee in mijn zoektocht naar antwoorden op de vraag:
Hoe kan de optimalisatie van de geld-en goederenstroom een substantiële bijdrage leveren aan de winstmaximalisatie van een onderneming?

Om werkkapitaal strategisch te kunnen optimaliseren is het noodzakelijk om de aansturing en verbetering vanuit ketenniveau te laten plaatsvinden.
Immers de output van het ene deelgebied is de input van het andere deelgebied en de processen sluiten naadloos op elkaar aan.

Wanneer men beschikt over meer kennis en inzicht van alle (deel)aspecten van werkkapitaal en de integratie hiervan binnen de keten, en daarnaast ook de beschikking heeft over de benodigde vaardigheden om dit te operationaliseren
dan kan, en dat mag met de nodige zekerheid worden gesteld, een substantiële verbetering van de winst gerealiseerd worden. Naast winstmaximalisatie wordt hiermee eveneens de continuïteit van de onderneming veilig(er) gesteld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Raimond Honig
Uitgever
Leonon Media
ISBN
9789491480089
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Aanrader

Top 3 Marketingboeken