Rapportage

gids voor zorg, hulp- en dienstverlening

Prijs € 24,95

Uitverkocht

W. Regouin, P. Schamp

Paperback | Juni 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Nu met docentenhandleidingRapportage in de zorg, hulp- en dienstverlening is een belangrijke vorm van communi-catie tussen functionarissen. In een professionele context wordt doelgericht informatie uitgewisseld over personen: cliënten van organisaties die zorg, hulp of diensten verlenen of hierin een bemiddelende en adviserende rol vervullen. Rapporteren is een kunde die geleerd kan worden. Dit boek is gericht op de rapporteur en het op professionele wijze (leren) rapporteren. De auteurs hanteren het uitgangspunt dat rapporteren een vorm van communicatie is, met dimensies als: - communicatieve aspecten: waarnemen en correcte weergave daarvan, onderscheid maken tussen feiten, interpretaties en meningen, werkrelaties kunnen hanteren; - methodische aspecten: eigen beroepsuitoefening, verzamelen, selecteren, verwerken en het beoordelen van informatie, overleg-, schrijf- en rapportagevaardigheden; - beroepsethische en juridische aspecten: respect voor en bescherming van de persoonlijke levenssfeer van cliënten, beroepsgeheim en vragen rond toestemming, zwijgplicht, macht. Dit boek voorziet al jarenlang in een behoefte. Het is steeds aangepast aan gewijzigde wet- en regelgeving rondom de zorg, hulp- en dienstverlening en het brengt de huidige praktijk van de rapportage prominent in beeld. Drs. Willemine Regouin-van Leeuwen en Peter Schamp zijn onder meer werkzaam (geweest) in respectievelijk psychosociale hulpverlening en justitiële onderzoeksrapportage. Bovendien werk(t)en zij als rapportagedocent in het hoger beroepsonderwijs. DocentenhandleidingIn deze ‘docentenhandleiding’ zijn voor ieder hoofdstuk oefenmogelijkheden en voorbeelden van rapportage in de praktijk bijeengebracht. Uiteraard zijn deze naar eigen goeddunken te gebruiken, aan te vullen met oefenmateriaal en andere voorbeelden van rapportage, bijvoorbeeld uit een ander werkveld. De handleiding is in pdf-formaat voor docenten gratis aan te vragen via ons secretariaat."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W. Regouin, P. Schamp
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023240228
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
146

Beschrijving

"Nu met docentenhandleiding

Rapportage in de zorg, hulp- en dienstverlening is een belangrijke vorm van communi-catie tussen functionarissen. In een professionele context wordt doelgericht informatie uitgewisseld over personen: cliënten van organisaties die zorg, hulp of diensten verlenen of hierin een bemiddelende en adviserende rol vervullen.

Rapporteren is een kunde die geleerd kan worden. Dit boek is gericht op de rapporteur en het op professionele wijze (leren) rapporteren. De auteurs hanteren het uitgangspunt dat rapporteren een vorm van communicatie is, met dimensies als:
- communicatieve aspecten: waarnemen en correcte weergave daarvan, onderscheid maken tussen feiten, interpretaties en meningen, werkrelaties kunnen hanteren;
- methodische aspecten: eigen beroepsuitoefening, verzamelen, selecteren, verwerken en het beoordelen van informatie, overleg-, schrijf- en rapportagevaardigheden;
- beroepsethische en juridische aspecten: respect voor en bescherming van de persoonlijke levenssfeer van cliënten, beroepsgeheim en vragen rond toestemming, zwijgplicht, macht.

Dit boek voorziet al jarenlang in een behoefte. Het is steeds aangepast aan gewijzigde wet- en regelgeving rondom de zorg, hulp- en dienstverlening en het brengt de huidige praktijk van de rapportage prominent in beeld.

Drs. Willemine Regouin-van Leeuwen en Peter Schamp zijn onder meer werkzaam (geweest) in respectievelijk psychosociale hulpverlening en justitiële onderzoeksrapportage. Bovendien werk(t)en zij als rapportagedocent in het hoger beroepsonderwijs.

Docentenhandleiding
In deze ‘docentenhandleiding’ zijn voor ieder hoofdstuk oefenmogelijkheden en voorbeelden van rapportage in de praktijk bijeengebracht. Uiteraard zijn deze naar eigen goeddunken te gebruiken, aan te vullen met oefenmateriaal en andere voorbeelden van rapportage, bijvoorbeeld uit een ander werkveld.
De handleiding is in pdf-formaat voor docenten gratis aan te vragen via ons secretariaat."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W. Regouin, P. Schamp
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023240228
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
146

Aanrader

Top 3 Marketingboeken