Plannen en organiseren

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Paperback | Februari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Plannen en organiserenAls middelmanager is het uw belangrijkste taak de strategische bedrijfsdoelstellingen en afdelingsdoelstellingen te vertalen naar concrete activiteiten en resultaten. Dat doet u met uw afdeling of team. Samen met uw mensen bent u een van de belangrijkste productie-eenheden van een organisatie.Als middelmanager bent u verantwoordelijk voor het primaire proces; daarom kunt u niet buiten volledige kennis van dit proces. U bent degene die ervoor zorgt dat er resultaten geboekt worden, het is uw verantwoordelijkheid dat uw medewerkers de juiste dingen op het juiste moment doen, daar wordt u op afgerekend… Dat maakt u een spil in het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. In Plannen & organiseren staat alle theorie en praktijk die u nodig hebt om u onmisbaar te maken. U herkent de volgende onderwerpen vast wel uit de dagelijkse praktijk: het stellen van doelen, het begeleiden van processen, het opstellen van functieprofielen, een goede en haalbare planning maken, timemanagement, enzovoort. In Plannen & Organiseren komen al daze onderwerpen aan bod, wat het een onmisbare steun en toeverlaat maakt bij uw werk als primaire procesverantwoordelijke.Dit boek maakt deel uit van de Middelmanagement Bibliotheek, die gemaakt wordt in nauwe samenwerking met het Instituut voor Sociale en Bedrijfswetenschappen (ISBW). Deze zesdelige serie behandelt de belangrijkste managementonderwerpen: teammanagement, planning en organisatie, peoplemanagement, verandermanagement, ondernemerschap en projectmanagement. In alle boeken vindt u een degelijke theoretische onderbouwing en praktische aanwijzingen, tips en tools.Jolanda Bouman is neerlandicus en werkt als zelfstandig tekstschrijver vanuit haar tekstbureau Berend & Bouman, dat gespecialiseerd is in bedrijfswetenschappelijke publicities over management, communicatie en taal. Ook ontwikkelde zij praktische taaltrainingen voor Schouten & Nelissen en trainde zij jarenlang mensen uit het bedrijfsleven op hun schrijftechniek.Jolanda Bouman schreef eerder Hoe schrijf je dat? (Thema, 2006).

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058712271
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Beschrijving

Plannen en organiseren
Als middelmanager is het uw belangrijkste taak de strategische bedrijfsdoelstellingen en afdelingsdoelstellingen te vertalen naar concrete activiteiten en resultaten. Dat doet u met uw afdeling of team. Samen met uw mensen bent u een van de belangrijkste productie-eenheden van een organisatie.
Als middelmanager bent u verantwoordelijk voor het primaire proces; daarom kunt u niet buiten volledige kennis van dit proces. U bent degene die ervoor zorgt dat er resultaten geboekt worden, het is uw verantwoordelijkheid dat uw medewerkers de juiste dingen op het juiste moment doen, daar wordt u op afgerekend… Dat maakt u een spil in het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. In Plannen & organiseren staat alle theorie en praktijk die u nodig hebt om u onmisbaar te maken. U herkent de volgende onderwerpen vast wel uit de dagelijkse praktijk: het stellen van doelen, het begeleiden van processen, het opstellen van functieprofielen, een goede en haalbare planning maken, timemanagement, enzovoort. In Plannen & Organiseren komen al daze onderwerpen aan bod, wat het een onmisbare steun en toeverlaat maakt bij uw werk als primaire procesverantwoordelijke.
Dit boek maakt deel uit van de Middelmanagement Bibliotheek, die gemaakt wordt in nauwe samenwerking met het Instituut voor Sociale en Bedrijfswetenschappen (ISBW). Deze zesdelige serie behandelt de belangrijkste managementonderwerpen: teammanagement, planning en organisatie, peoplemanagement, verandermanagement, ondernemerschap en projectmanagement. In alle boeken vindt u een degelijke theoretische onderbouwing en praktische aanwijzingen, tips en tools.
Jolanda Bouman is neerlandicus en werkt als zelfstandig tekstschrijver vanuit haar tekstbureau Berend & Bouman, dat gespecialiseerd is in bedrijfswetenschappelijke publicities over management, communicatie en taal. Ook ontwikkelde zij praktische taaltrainingen voor Schouten & Nelissen en trainde zij jarenlang mensen uit het bedrijfsleven op hun schrijftechniek.
Jolanda Bouman schreef eerder Hoe schrijf je dat? (Thema, 2006).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058712271
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Aanrader

Top 3 Marketingboeken