Leopold I

de eerste koning van Europa

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Gita Deneckere

Hardback | Juli 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Leopold von Saksen-Coburg-Saalfeld was een kind van zijn tijd. Een romantische adelborst die opgroeide met een roeping tot grandeur. Na het Congres van Wenen in 1815 zag Leopold een stralende toekomst aan de zijde van de Britse kroonprinses door een tragische speling van het lot aan zijn neus voorbijgaan. Nadat hij de Griekse troon had geweigerd, werd hij in 1831 'democratisch' tot koning der Belgen verkozen. Leopold I speelde zijn rol met verve. Op basis van Leopolds persoonlijke brieven tekent Gita Deneckere het portret van een melancholische vorst die als geen ander het persoonlijke met het politieke wist te verweven. Door zijn ogen kijkt ze naar de geschiedenis van Europa in verandering.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gita Deneckere
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789085423171
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
736

Beschrijving

Leopold von Saksen-Coburg-Saalfeld was een kind van zijn tijd. Een romantische adelborst die opgroeide met een roeping tot grandeur. Na het Congres van Wenen in 1815 zag Leopold een stralende toekomst aan de zijde van de Britse kroonprinses door een tragische speling van het lot aan zijn neus voorbijgaan. Nadat hij de Griekse troon had geweigerd, werd hij in 1831 'democratisch' tot koning der Belgen verkozen. Leopold I speelde zijn rol met verve.

Op basis van Leopolds persoonlijke brieven tekent Gita Deneckere het portret van een melancholische vorst die als geen ander het persoonlijke met het politieke wist te verweven. Door zijn ogen kijkt ze naar de geschiedenis van Europa in verandering.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gita Deneckere
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789085423171
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
736

Aanrader

Top 3 Marketingboeken