Keuzemenu programmamanagement

zes visies op programmamanagement

Prijs € 24,50

Uitverkocht

René Hombergen

Hardback | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Projectmanagement heeft in de afgelopen decennia een hoge vlucht genomen: de tijdelijke organisatie-in-de-organisatie waarmee snel en flexibel nieuwe uitdagingen kunnen worden opgepakt.In tegenstelling tot projectmanagement is programma-management - het managen van de samenhang tussen projecten - bij veel overheden en bedrijven nog relatief onbekend. Toch bestaan er ook voor programma-management een aantal bewezen succesvolle benaderingen.Dit boek is de eerste inventarisatie van de meest voorkomende visies op programma-management in Nederland. Het gaat in op het 'wat' en 'waarom' van programma's en programma-management en positioneert het vak programma-management ten opzichte van andere relevante vakgebieden, zoals project-, portfolio- en verandermanagement. Een kort overzicht van de geschiedenis van programma-management en een blik op de rol van de programma-manager zijn daarbij kleine uitstapjes.De verschillende methoden worden in detail beschreven en tot slot met elkaar vergeleken. Dit boek is tot stand gekomen in een unieke samenwerking van een aantal programma-professionals uit verschillende organisaties. De auteurs zijn: Martijn Akkersdijk, Jo Bos, Rob Chabot, David de Graaf, René Hombergen, Hans Licht, Anne Jette van Loon, Karel Turfboer en Lia de Zoete.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
René Hombergen
Uitgever
Scriptum
ISBN
9789055948499
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Projectmanagement heeft in de afgelopen decennia een hoge vlucht genomen: de tijdelijke organisatie-in-de-organisatie waarmee snel en flexibel nieuwe uitdagingen kunnen worden opgepakt.
In tegenstelling tot projectmanagement is programma-management - het managen van de samenhang tussen projecten - bij veel overheden en bedrijven nog relatief onbekend. Toch bestaan er ook voor programma-management een aantal bewezen succesvolle benaderingen.
Dit boek is de eerste inventarisatie van de meest voorkomende visies op programma-management in Nederland. Het gaat in op het 'wat' en 'waarom' van programma's en programma-management en positioneert het vak programma-management ten opzichte van andere relevante vakgebieden, zoals project-, portfolio- en verandermanagement. Een kort overzicht van de geschiedenis van programma-management en een blik op de rol van de programma-manager zijn daarbij kleine uitstapjes.De verschillende methoden worden in detail beschreven en tot slot met elkaar vergeleken.

Dit boek is tot stand gekomen in een unieke samenwerking van een aantal programma-professionals uit verschillende organisaties. De auteurs zijn: Martijn Akkersdijk, Jo Bos, Rob Chabot, David de Graaf, René Hombergen, Hans Licht, Anne Jette van Loon, Karel Turfboer en Lia de Zoete.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
René Hombergen
Uitgever
Scriptum
ISBN
9789055948499
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Aanrader

Top 3 Marketingboeken