Jaarboek stralingsbescherming 2012-2013

Prijs € 89,75

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Carel Thijssen, Paul Jonkergauw

Paperback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Werken met ioniserende straling is niet zonder risico's. De beperking van risico's vereist deskundigheid over stralingshygiëne en kennis van wetgeving. De wetgeving en het beleid op dit gebied is, ook vanwege regelgeving uit Europa, steeds in beweging. Dit heeft gevolgen voor de praktijk van de stralingsbescherming en vergunningverlening door de overheid. Ook in de toekomst zullen nieuwe ontwikkelingen de aandacht blijven vragen. Dit jaarboek speelt hierop in met informatie over de nieuwste ontwikkelingen.Dit boek beschrijft de basisbegrippen voor de praktijk en het systeem van wetgeving. Het biedt een overzicht van enerzijds algemene regels en vergunningen, anderzijds bijzondere regels voor speciale toepassingen. Ook zijn de belangrijkste wettelijke regels en praktische informatie opgenomen in dit jaarboek. Jaarboek Stralingsbescherming is in de eerste plaats bestemd voor deskundigen (in opleiding), werknemers en werkgevers die in de praktijk met ioniserende straling (gaan) werken. Het boek behandelt medische en industriële toepassingen, vervoer, nucleaire installaties, het omgaan met natuurlijke radioactiviteit en consumentenproducten. In de tweede plaats is deze jaaruitgave echter ook interessant en toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over straling en stralingswetgeving.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Carel Thijssen, Paul Jonkergauw
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012389013
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
584

Beschrijving

Werken met ioniserende straling is niet zonder risico's. De beperking van risico's vereist deskundigheid over stralingshygiëne en kennis van wetgeving. De wetgeving en het beleid op dit gebied is, ook vanwege regelgeving uit Europa, steeds in beweging. Dit heeft gevolgen voor de praktijk van de stralingsbescherming en vergunningverlening door de overheid. Ook in de toekomst zullen nieuwe ontwikkelingen de aandacht blijven vragen. Dit jaarboek speelt hierop in met informatie over de nieuwste ontwikkelingen.
Dit boek beschrijft de basisbegrippen voor de praktijk en het systeem van wetgeving. Het biedt een overzicht van enerzijds algemene regels en vergunningen, anderzijds bijzondere regels voor speciale toepassingen. Ook zijn de belangrijkste wettelijke regels en praktische informatie opgenomen in dit jaarboek. Jaarboek Stralingsbescherming is in de eerste plaats bestemd voor deskundigen (in opleiding), werknemers en werkgevers die in de praktijk met ioniserende straling (gaan) werken. Het boek behandelt medische en industriële toepassingen, vervoer, nucleaire installaties, het omgaan met natuurlijke radioactiviteit en consumentenproducten. In de tweede plaats is deze jaaruitgave echter ook interessant en toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over straling en stralingswetgeving.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Carel Thijssen, Paul Jonkergauw
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012389013
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
584

Aanrader

Top 3 Marketingboeken