Hoe zal ik het zeggen?

lastige gesprekken op het werk

Prijs € 21,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Berend Schilder

Paperback | Mei 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vaak zien we op tegen het vertellen van slecht nieuws. Of het nu gaat om een klein probleem of om een keihard ontslag. We vinden deze gesprekken moeilijk omdat er altijd emoties loskomen: schuldgevoel, medelijden of lang ingehouden ergernis. De boodschap die u in uw hoofd had, komt door al die gevoelens meestal niet goed over. Beide partijen voelen zich na afloop ontdaan, onbegrepen of onbevredigd. Als u dit boek aandachtig leest en oefent met de opgaven, leert u de emoties beter hanteren. U kunt zich meer concentreren op de bood¬schap die u wilt overbrengen. Dit is ook precies wat uw gespreks-partner wil. Die zit helemaal niet te wachten op uw gevoelens. Degene tegenover u zoekt allereerst duidelijkheid en onmiddellijk daarna begrip voor zijn of haar emoties.Hoe zal ik het zeggen ? is vooral geschreven voor moeilijke gesprek¬ken in werksituaties, zoals slechtnieuwsgesprekken, functionerings-gesprekken en beoordelingsgesprekken. Het boek is ook prima bruik-baar in privésituaties: de techniek voor het slechtnieuwsgesprek geldt daar immers net zo.Berend Schilder heeft voor diverse bedrijven opdrachten uitgevoerd op het gebied van communicatie en veiligheidsbeleid. Voor Hoe zal ik het zeggen ? nam hij vele inter-views af bij bedrijfspsychologen en trainers Schouten & Nelissen. Nu is hij commu-nicatiemanager bij een overheidsinstelling en brengt hij de oefeningen in Hoe zal ik het zeggen? geregeld in de praktijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Berend Schilder
Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058713278
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
95

Beschrijving

Vaak zien we op tegen het vertellen van slecht nieuws. Of het nu gaat om een klein probleem of om een keihard ontslag. We vinden deze gesprekken moeilijk omdat er altijd emoties loskomen: schuldgevoel, medelijden of lang ingehouden ergernis. De boodschap die u in uw hoofd had, komt door al die gevoelens meestal niet goed over. Beide partijen voelen zich na afloop ontdaan, onbegrepen of onbevredigd. Als u dit boek aandachtig leest en oefent met de opgaven, leert u de emoties beter hanteren. U kunt zich meer concentreren op de bood¬schap die u wilt overbrengen. Dit is ook precies wat uw gespreks-partner wil. Die zit helemaal niet te wachten op uw gevoelens. Degene tegenover u zoekt allereerst duidelijkheid en onmiddellijk daarna begrip voor zijn of haar emoties.
Hoe zal ik het zeggen ? is vooral geschreven voor moeilijke gesprek¬ken in werksituaties, zoals slechtnieuwsgesprekken, functionerings-gesprekken en beoordelingsgesprekken. Het boek is ook prima bruik-baar in privésituaties: de techniek voor het slechtnieuwsgesprek geldt daar immers net zo.
Berend Schilder heeft voor diverse bedrijven opdrachten uitgevoerd op het gebied van communicatie en veiligheidsbeleid. Voor Hoe zal ik het zeggen ? nam hij vele inter-views af bij bedrijfspsychologen en trainers Schouten & Nelissen. Nu is hij commu-nicatiemanager bij een overheidsinstelling en brengt hij de oefeningen in Hoe zal ik het zeggen? geregeld in de praktijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Berend Schilder
Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058713278
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
95

Aanrader

Top 3 Marketingboeken