Financieel management van non-profit organisaties

Prijs € 51,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

T.L.C.M. Groot, G.J. van Helden

Hardback | Mei 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Financieel management van non-profitorganisaties is een boek zowel voor hbo- en wo-studenten als voor functionarissen in de praktijk. In dit boek staan besturingsvraagstukken van non-profitorganisaties centraal en wordt het besturingsinstrumentarium van de (financiële) manager besproken.Financieel management van non-profitorganisaties bestaat uit drie delen.In het eerste deel (Concepten) worden de fundamentele thema's rond non-profitorganisaties en (financieel) management geanalyseerd. De identiteit van non-profitorganisaties en hun bestaansgrond komen hier aan de orde. Tevens worden de managementactiviteiten planning en beheersing besproken. Het tweede deel (Systemen) is gewijd aan het financieel-economisch instrumentarium Onderwerpen als budgettering, prestatiemeting, kostenanalyse, interne verrekening, investeringsselectie en externe verslaggeving komen hierbij aan de orde. In het derde deel (Praktijk) gaan we na hoe de eerder besproken concepten en systemen in concrete praktijksituaties uitwerken. Hiertoe worden ontwikkelingen en ervaringen bij de rijksoverheid, gemeenten, ziekenhuizen, universiteiten en fondsenwervende instellingen belicht.Prof. dr. T.L.C.M. Groot is hoogleraar Management Accounting aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij publiceert in binnen- en buitenland over financieel management, management control en prestatiemanagement van commerciële en nietcommercièle organisaties.Prof. dr. G.J. van Helden is hoogleraar Management Accounting aan de Economische Faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceert in internationale en Nederlandse tijdschriften over management-accountingthema's als planning en control en prestatiemanagement in non-profitorganisaties.Bij dit boek is een website beschikbaar waarop vraagstukken, oefenvragen en cases zijn opgenomen. Het adres van deze website is www.financieelmanagementnonprofit.wolters.nl

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
T.L.C.M. Groot, G.J. van Helden
Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001300135
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
342

Beschrijving

Financieel management van non-profitorganisaties is een boek zowel voor hbo- en wo-studenten als voor functionarissen in de praktijk. In dit boek staan besturingsvraagstukken van non-profitorganisaties centraal en wordt het besturingsinstrumentarium van de (financiële) manager besproken.
Financieel management van non-profitorganisaties bestaat uit drie delen.
In het eerste deel (Concepten) worden de fundamentele thema's rond non-profitorganisaties en (financieel) management geanalyseerd. De identiteit van non-profitorganisaties en hun bestaansgrond komen hier aan de orde. Tevens worden de managementactiviteiten planning en beheersing besproken. Het tweede deel (Systemen) is gewijd aan het financieel-economisch instrumentarium Onderwerpen als budgettering, prestatiemeting, kostenanalyse, interne verrekening, investeringsselectie en externe verslaggeving komen hierbij aan de orde. In het derde deel (Praktijk) gaan we na hoe de eerder besproken concepten en systemen in concrete praktijksituaties uitwerken. Hiertoe worden ontwikkelingen en ervaringen bij de rijksoverheid, gemeenten, ziekenhuizen, universiteiten en fondsenwervende instellingen belicht.
Prof. dr. T.L.C.M. Groot is hoogleraar Management Accounting aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij publiceert in binnen- en buitenland over financieel management, management control en prestatiemanagement van commerciële en nietcommercièle organisaties.
Prof. dr. G.J. van Helden is hoogleraar Management Accounting aan de Economische Faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceert in internationale en Nederlandse tijdschriften over management-accountingthema's als planning en control en prestatiemanagement in non-profitorganisaties.
Bij dit boek is een website beschikbaar waarop vraagstukken, oefenvragen en cases zijn opgenomen. Het adres van deze website is www.financieelmanagementnonprofit.wolters.nl

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
T.L.C.M. Groot, G.J. van Helden
Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001300135
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
342

Aanrader

Top 3 Marketingboeken