Financieel Management

Prijs € 46,55

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Juli 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Financieel management bespreekt alle aspecten van financieel management: ondernemingswaarde, eigen en vreemd vermogen, voorraadbeheer en debiteurenbeleid.Fiscalisten weten dat het taakgebied van het financiële management in de afgelopen decennia ingrijpend is veranderd. De aanleiding hiervoor waren onder andere grote rente- en valutaschommelingen, maar ook de sterk toegenomen concurrentie waardoor de financiële risico's sterk gestegen zijn.De laatste jaren verschuift, onder invloed van management consultants, de nadruk van winstdenken naar kasstroomdenken.Een van de voordelen van deze nieuwe visie is dat op structurele wijze met risico's rekening wordt gehouden. De genoemde verschuiving maakt dat binnen de onderneming de nadruk minder op de ex-postkosten- en opbrengstenbepaling en meer op de ex-antebepaling van ontvangsten en uitgaven komt te liggen.In dit boek worden aan de hand van praktijkvoorbeelden de theoretische vraagstukken geïllustreerd. Voor zover mogelijk zijn deze voorbeelden ontleend aan situaties in België.Extra informatieOp www.standaarduitgeverijprofessional.be/downloads zijn oplossingen van de oefeningen in het boek beschikbaar.Over de auteursAndré B. Dorsman, Vrije Universiteit Amsterdam en Nyenrode Business UniversiteitLambert Vanthienen, K.U.LeuvenLuc Keuleneer, KPMG, Vrije Universiteit Amsterdam en Vlerick Leuven Gent Management School, VLEKHOCynthia Van Hulle, K.U.LeuvenLieven Gheysens, EHSAL - Europese Hogeschool BrusselAlain Praet, EHSAL - Europese Hogeschool Brussel

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Professional
ISBN
9789034192066
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
443

Beschrijving

Financieel management bespreekt alle aspecten van financieel management: ondernemingswaarde, eigen en vreemd vermogen, voorraadbeheer en debiteurenbeleid.

Fiscalisten weten dat het taakgebied van het financiële management in de afgelopen decennia ingrijpend is veranderd. De aanleiding hiervoor waren onder andere grote rente- en valutaschommelingen, maar ook de sterk toegenomen concurrentie waardoor de financiële risico's sterk gestegen zijn.

De laatste jaren verschuift, onder invloed van management consultants, de nadruk van winstdenken naar kasstroomdenken.

Een van de voordelen van deze nieuwe visie is dat op structurele wijze met risico's rekening wordt gehouden. De genoemde verschuiving maakt dat binnen de onderneming de nadruk minder op de ex-postkosten- en opbrengstenbepaling en meer op de ex-antebepaling van ontvangsten en uitgaven komt te liggen.

In dit boek worden aan de hand van praktijkvoorbeelden de theoretische vraagstukken geïllustreerd. Voor zover mogelijk zijn deze voorbeelden ontleend aan situaties in België.

Extra informatie

Op www.standaarduitgeverijprofessional.be/downloads zijn oplossingen van de oefeningen in het boek beschikbaar.

Over de auteurs

André B. Dorsman, Vrije Universiteit Amsterdam en Nyenrode Business Universiteit

Lambert Vanthienen, K.U.Leuven

Luc Keuleneer, KPMG, Vrije Universiteit Amsterdam en Vlerick Leuven Gent Management School, VLEKHO

Cynthia Van Hulle, K.U.Leuven

Lieven Gheysens, EHSAL - Europese Hogeschool Brussel

Alain Praet, EHSAL - Europese Hogeschool Brussel


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Professional
ISBN
9789034192066
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
443

Aanrader

Top 3 Marketingboeken