Contact maken

communicatieve vaardigheden voor leerkrachten

Prijs € 31,50

Uitverkocht

T. Boves, Marc van Dijk

Paperback | Maart 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Scholen streven doorgaans naar een open, veilige sfeer en naar een respectvolle omgang met leerlingen en ouders. Maar hoe geef je daar inhoud aan? ‘Contact maken’ vertaalt begrippen als openheid, respect en veiligheid naar concreet gedrag. Aan de hand van praktische do’s en don’ts leer je welk gedrag effectief is en past binnen een professionele schoolcultuur. Interviews en praktijkvoorbeelden bieden aankomende, maar ook ervaren docenten tips en inspiratie.• Wat is contact maken eigenlijk, en waarom is het belangrijk?• Hoe is jouw houding als docent van invloed op de kwaliteit van contact en pedagogische begeleiding?• Welke non-verbale uitingen helpen je het contact met leerlingen, ouders en collega’s op positieve wijze aan te gaan en te onderhouden?• En hoe houd je op respectvolle en open manier leerlingen zelf verantwoordelijk voor hun gedrag en prestaties?Al deze vragen komen aan bod in ‘Contact maken’. Je leert hoe je samen met leerlingen afspraken maakt over de gang van zaken in de klas en krijgt een praktische oplossing voor ‘motivatieproblemen’. Ook het contact met ouders en collega’s krijgt ruime aandacht.Werken met ‘Contact maken’, laat je zien hoe je eigen gedrag inwerkt op de mensen om je heen. Pas je de eenvoudige technieken van het boek toe, dan heb je niet alleen een beter contact met leerlingen, ouders en collega’s; je zult ‘s avonds met meer energie thuiskomen en meer bevrediging putten uit je werk. De technieken en vaardigheden van Contact maken passen binnen elke vorm van onderwijs en staan los van onderwijsvernieuwingen. Ze ondersteunen de pedagogische begeleiding in de klas en brengen een professionele communicatiecultuur in het onderwijs.Tom Boves en Marijke van Dijk zijn experts en trainers in (non-)verbale communicatie. Ze richten zich op het professionaliseren van de gespreksvoering binnen het onderwijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
T. Boves, Marc van Dijk
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023243311
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
182

Beschrijving

Scholen streven doorgaans naar een open, veilige sfeer en naar een respectvolle omgang met leerlingen en ouders. Maar hoe geef je daar inhoud aan? ‘Contact maken’ vertaalt begrippen als openheid, respect en veiligheid naar concreet gedrag. Aan de hand van praktische do’s en don’ts leer je welk gedrag effectief is en past binnen een professionele schoolcultuur. Interviews en praktijkvoorbeelden bieden aankomende, maar ook ervaren docenten tips en inspiratie.

• Wat is contact maken eigenlijk, en waarom is het belangrijk?
• Hoe is jouw houding als docent van invloed op de kwaliteit van contact en pedagogische begeleiding?
• Welke non-verbale uitingen helpen je het contact met leerlingen, ouders en collega’s op positieve wijze aan te gaan en te onderhouden?
• En hoe houd je op respectvolle en open manier leerlingen zelf verantwoordelijk voor hun gedrag en prestaties?

Al deze vragen komen aan bod in ‘Contact maken’. Je leert hoe je samen met leerlingen afspraken maakt over de gang van zaken in de klas en krijgt een praktische oplossing voor ‘motivatieproblemen’. Ook het contact met ouders en collega’s krijgt ruime aandacht.

Werken met ‘Contact maken’, laat je zien hoe je eigen gedrag inwerkt op de mensen om je heen. Pas je de eenvoudige technieken van het boek toe, dan heb je niet alleen een beter contact met leerlingen, ouders en collega’s; je zult ‘s avonds met meer energie thuiskomen en meer bevrediging putten uit je werk. De technieken en vaardigheden van Contact maken passen binnen elke vorm van onderwijs en staan los van onderwijsvernieuwingen. Ze ondersteunen de pedagogische begeleiding in de klas en brengen een professionele communicatiecultuur in het onderwijs.

Tom Boves en Marijke van Dijk zijn experts en trainers in (non-)verbale communicatie. Ze richten zich op het professionaliseren van de gespreksvoering binnen het onderwijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
T. Boves, Marc van Dijk
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023243311
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
182

Aanrader

Top 3 Marketingboeken