Competentieprofielen, Certificeringniveaus en Functies bij projectmanagement en PMO

op basis van NCB versie 3

Prijs € 26,11

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Jan Willem Donselaar, Bert Hedeman, Henny Portman

Paperback | Augustus 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ontwikkelingen in het vakgebied 'projectmanagement' staan niet stil. Het vakgebied verdiept en verbreedt zich voortdurend. Als een gevolg daarvan is de aandacht van IPMA verbreed van projectmanagement naar programmamanagement, portfoliomanagement en projectsupport (PMO).De behoefte aan een referentiemodel waarbij de diverse functies en bijbehorende competenties in onderlinge samenhang gepresenteerd worden, is daarmee manifest geworden. Niet alleen voor HR-managers, maar ook voor project- en programmamanagers en hoofden PMO.Bij de eerste druk van dit boek ging de aandacht uit naar de reguliere functies in het vakgebied projectmanagement, zoals die in het 'IPMA-4-level'-stelsel gehanteerd worden. Met de tweede druk van dit boek wordt recht gedaan aan de behoeft van PMO-professionals aan her- en erkenning van hun meerwaarde voor projecten, programma's en portfolio's.Dit is een uitgave van IPMA-Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Willem Donselaar, Bert Hedeman, Henny Portman
Uitgever
Van Haren Publishing
ISBN
9789087536688
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Ontwikkelingen in het vakgebied 'projectmanagement' staan niet stil. Het vakgebied verdiept en verbreedt zich voortdurend. Als een gevolg daarvan is de aandacht van IPMA verbreed van projectmanagement naar programmamanagement, portfoliomanagement en projectsupport (PMO).

De behoefte aan een referentiemodel waarbij de diverse functies en bijbehorende competenties in onderlinge samenhang gepresenteerd worden, is daarmee manifest geworden. Niet alleen voor HR-managers, maar ook voor project- en programmamanagers en hoofden PMO.

Bij de eerste druk van dit boek ging de aandacht uit naar de reguliere functies in het vakgebied projectmanagement, zoals die in het 'IPMA-4-level'-stelsel gehanteerd worden. Met de tweede druk van dit boek wordt recht gedaan aan de behoeft van PMO-professionals aan her- en erkenning van hun meerwaarde voor projecten, programma's en portfolio's.

Dit is een uitgave van IPMA-Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Willem Donselaar, Bert Hedeman, Henny Portman
Uitgever
Van Haren Publishing
ISBN
9789087536688
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Aanrader

Top 3 Marketingboeken