Competent adviseren

professioneel aan het werk !

Prijs € 22,40

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

R. Grit, M. Gerritsma

Hardback | April 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoger opgeleiden moeten op basis van kennis en ervaring tijdens hun werk geregeld adviezen aan anderen verstrekken Bij een ingewikkeld advies met verschillende stappen wordt hiertoe een adviestraject uitgevoerd. Dit boek geeft een stappenplan voor het uitvoeren van een professioneel adviestraject en draagt bij aan het ontwikkelen van de benodigde adviescompetenties.Dat advisering binnen vrijwel alle vakgebieden een belangrijke rol speelt, blijkt uit de volgende voorbeelden van adviestrajecten:- het inrichten van een computerruimte, een logistiek centrum of een zaal in een ziekenhuis;- advisering over de marketing van een nieuw product;- het uitbrengen van een bouwkundig advies;- het ontwerpen en invoeren van een procedurehandboek voor een kwaliteitssysteem,- het verbeteren van logistieke processen;- het uitbrengen van een milieuadvies;- technisch advies of ontwerp voor het bouwen van een nieuwe fabriek;- het ontwerpen van nieuwe software, een nieuwe machine of nieuwe werkprocedures;- juridische adviezen voor het opstellen van contracten.Studenten in het hoger onderwijs moeten voorbereid zijn op hun rol als adviseur in hun latere beroep. Dit boek helpt de student bij het zelfstandig uitvoeren van een adviestraject. Het volledige adviestraject - van begin tot eind - is als stappenplan uitgewerkt.Dit boek is uitstekend te gebruiken als voorbereiding - maar ook tijdens de uitvoering -van een stage of afstudeeronderzoek, voor zowel organisatieadviestrajecten als technische adviestrajecten.De inbreng van auteur Roel Grit staat garant voor een helder taalgebruik en een overzichtelijk, praktisch boek.Bij dit boek is de website www.competentadviseren. wolters.nl beschikbaar. Hierop is nadere informatie te vinden en zijn checklisten te downloaden.InclusiefWebsite: www.competentadviseren.wolters.nl- ondersteunende informatie- PowerPointpresentatie- afstuderen als adviestraject- diverse voorbeeldenLinks op de foto de succesvolle auteur Roel Grit (www.roelgrit.nl), docent Projectmanagement en Informatiemanagement op het heao en de hts van de Hogeschool Drenthe; rechts Marco Gerritsma, directeur van Adviesbureau M2 Consult te Groningen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Grit, M. Gerritsma
Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001380045
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
142

Beschrijving

Hoger opgeleiden moeten op basis van kennis en ervaring tijdens hun werk geregeld adviezen aan anderen verstrekken Bij een ingewikkeld advies met verschillende stappen wordt hiertoe een adviestraject uitgevoerd. Dit boek geeft een stappenplan voor het uitvoeren van een professioneel adviestraject en draagt bij aan het ontwikkelen van de benodigde adviescompetenties.
Dat advisering binnen vrijwel alle vakgebieden een belangrijke rol speelt, blijkt uit de volgende voorbeelden van adviestrajecten:
- het inrichten van een computerruimte, een logistiek centrum of een zaal in een ziekenhuis;
- advisering over de marketing van een nieuw product;
- het uitbrengen van een bouwkundig advies;
- het ontwerpen en invoeren van een procedurehandboek voor een kwaliteitssysteem,
- het verbeteren van logistieke processen;
- het uitbrengen van een milieuadvies;
- technisch advies of ontwerp voor het bouwen van een nieuwe fabriek;
- het ontwerpen van nieuwe software, een nieuwe machine of nieuwe werkprocedures;
- juridische adviezen voor het opstellen van contracten.
Studenten in het hoger onderwijs moeten voorbereid zijn op hun rol als adviseur in hun latere beroep. Dit boek helpt de student bij het zelfstandig uitvoeren van een adviestraject. Het volledige adviestraject - van begin tot eind - is als stappenplan uitgewerkt.
Dit boek is uitstekend te gebruiken als voorbereiding - maar ook tijdens de uitvoering -van een stage of afstudeeronderzoek, voor zowel organisatieadviestrajecten als technische adviestrajecten.
De inbreng van auteur Roel Grit staat garant voor een helder taalgebruik en een overzichtelijk, praktisch boek.
Bij dit boek is de website www.competentadviseren. wolters.nl beschikbaar. Hierop is nadere informatie te vinden en zijn checklisten te downloaden.
Inclusief
Website: www.competentadviseren.wolters.nl
- ondersteunende informatie
- PowerPointpresentatie
- afstuderen als adviestraject
- diverse voorbeelden
Links op de foto de succesvolle auteur Roel Grit (www.roelgrit.nl), docent Projectmanagement en Informatiemanagement op het heao en de hts van de Hogeschool Drenthe; rechts Marco Gerritsma, directeur van Adviesbureau M2 Consult te Groningen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Grit, M. Gerritsma
Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001380045
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
142

Aanrader

Top 3 Marketingboeken