Care at a Distance

on the closeness of technology

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Jeannette Pols

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Prikkelende vragen over de toekomst van telezorg en de manier waarop we innovaties in de zorg zouden kunnen baseren op feiten in plaats van op dromen, hypes of nachtmerries.Politici promoten 'telezorg' als de meest efficiënte oplossing voor de vergrijzing en ontgroening. Zorgverleners maken gebruik van webcams, e-mail en websites om met patiënten te communiceren en instructies over te brengen. Met behulp van telezorg, zo beweren ze, gaan chronisch zieke ouderen 'zichzelf managen' en zullen er minder professionals nodig zijn. Maar de technologie-pessimisten stellen dat er een verschraling en verkilling in de zorg zal optreden als professionals telezorg grootschalig gaan invoeren. Het boek stelt prikkelende vragen over de toekomst van telezorg en de manier waarop we innovaties in de zorg zouden kunnen baseren op feiten in plaats van op dromen, hypes of nachtmerries.- Dr. Jeannette Pols is Universitair docent Medische Ethiek en is werkzaam op het Academisch Medisch Centrum/ Unversiteit van Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeannette Pols
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089643971
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
204

Beschrijving

Prikkelende vragen over de toekomst van telezorg en de manier waarop we innovaties in de zorg zouden kunnen baseren op feiten in plaats van op dromen, hypes of nachtmerries.

Politici promoten 'telezorg' als de meest efficiënte oplossing voor de vergrijzing en ontgroening. Zorgverleners maken gebruik van webcams, e-mail en websites om met patiënten te communiceren en instructies over te brengen. Met behulp van telezorg, zo beweren ze, gaan chronisch zieke ouderen 'zichzelf managen' en zullen er minder professionals nodig zijn.

Maar de technologie-pessimisten stellen dat er een verschraling en verkilling in de zorg zal optreden als professionals telezorg grootschalig gaan invoeren. Het boek stelt prikkelende vragen over de toekomst van telezorg en de manier waarop we innovaties in de zorg zouden kunnen baseren op feiten in plaats van op dromen, hypes of nachtmerries.

- Dr. Jeannette Pols is Universitair docent Medische Ethiek en is werkzaam op het Academisch Medisch Centrum/ Unversiteit van Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeannette Pols
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089643971
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
204

Aanrader

Top 3 Marketingboeken