Werken aan projecten

aandacht voor mens en methode

Prijs € 47,25

Niet beschikbaar

R. Kor

Paperback | Augustus 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

5e druk, tweede gewijzigde oplage.Projectmatig werken (PMW) heeft in de afgelopen veertig jaar zijn waarde meer dan bewezen. De methode wordt gekenmerkt door een pragmatische aanpak, waarbij alles is gericht op het te behalen resultaat. Hoe minder papiergedoe, hoe beter. Kleinere projecten met een korte doorlooptijd en aangestuurd door een (deeltijd)projectleider zijn gebaat bij projectmatig werken. Maar ook fulltime projectmanagers van grote, langlopende en kostbare projecten doen er hun voordeel mee.In 'Werken aan projecten - Tien stappen naar projectsucces' worden de basisprincipes van projectmatig werken kernachtig uitgelegd. Na lezing kunnen (deeltijd)projectleiders meteenaan de slag en weten ook opdrachtgevers wat hen (al dan niet) te doen staat.De onderstaande tien stappen naar projectsucces worden elk in een apart hoofdstuk uitgewerkt:1 Richt de energie op het projectresultaat2 Kies bewust voor de projectaanpak3 Zorg voor een opdrachtgever met voldoende mandaat4 Benoem een (deeltijd)projectleider die zorgt dat hetresultaat er komt5 Maak het teamleden mogelijk hun werk te doen6 Beschrijf de projectorganisatie7 Help het projectteam effectief samen te werken8 Inventariseer het uit te voeren werk9 Maak afspraken over de planning van het project enbewaak de naleving ervan10 Spreek af hoe (tussentijds) beslist wordt over stoppenof doorgaanDeze geactualiseerde versie (2015) van bestseller 'Werken aan projecten' - 60 000 exemplaren - bevat onder meer een aantal nieuwe praktijkcases: de verbouwing van het Rijksmuseum, de Noord/Zuidlijn, de Bartenbrug, het Biometrisch Paspoort.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Kor
Uitgever
Boom
ISBN
9789013056303
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
250

Beschrijving

5e druk, tweede gewijzigde oplage.

Projectmatig werken (PMW) heeft in de afgelopen veertig jaar zijn waarde meer dan bewezen. De methode wordt gekenmerkt door een pragmatische aanpak, waarbij alles is gericht op het te behalen resultaat. Hoe minder papiergedoe, hoe beter. Kleinere projecten met een korte doorlooptijd en aangestuurd door een (deeltijd)projectleider zijn gebaat bij projectmatig werken. Maar ook fulltime projectmanagers van grote, langlopende en kostbare projecten doen er hun voordeel mee.

In 'Werken aan projecten - Tien stappen naar projectsucces' worden de basisprincipes van projectmatig werken kernachtig uitgelegd. Na lezing kunnen (deeltijd)projectleiders meteen
aan de slag en weten ook opdrachtgevers wat hen (al dan niet) te doen staat.

De onderstaande tien stappen naar projectsucces worden elk in een apart hoofdstuk uitgewerkt:
1 Richt de energie op het projectresultaat
2 Kies bewust voor de projectaanpak
3 Zorg voor een opdrachtgever met voldoende mandaat
4 Benoem een (deeltijd)projectleider die zorgt dat het
resultaat er komt
5 Maak het teamleden mogelijk hun werk te doen
6 Beschrijf de projectorganisatie
7 Help het projectteam effectief samen te werken
8 Inventariseer het uit te voeren werk
9 Maak afspraken over de planning van het project en
bewaak de naleving ervan
10 Spreek af hoe (tussentijds) beslist wordt over stoppen
of doorgaan

Deze geactualiseerde versie (2015) van bestseller 'Werken aan projecten' - 60 000 exemplaren - bevat onder meer een aantal nieuwe praktijkcases: de verbouwing van het Rijksmuseum, de Noord/Zuidlijn, de Bartenbrug, het Biometrisch Paspoort.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Kor
Uitgever
Boom
ISBN
9789013056303
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
250

Aanrader

Top 3 Marketingboeken