Trends en cycli (e-Book)

waar liggen de kansen voor de belegger

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Deze titel komt in aanmerking voor

Jaap van Duijn

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waar en waarin moeten beleggers de komende tien jaar beleggen en waarom? Wat te doen met beleggingen in de opkomende markten? Wat vormt de grootste bedreiging voor beleggers? Waar moeten zij vooral op letten? In Trends en cycli onderzoekt Jaap van Duijn de samenhang tussen economische ontwikkelingen en het koersverloop op de financiële markten. Het gaat hem daarbij vooral om de grote verbanden. De datareeksen die hij gebruikt, gaan soms wel een paar eeuwen terug. Zo wordt de samenhang zichtbaar tussen de lange golf in de wereldeconomie en de grote meerjarige 'bull' en 'bear markets' op de aandelenmarkten. Maar ook de gewone conjunctuurgolf komt aan bod. Herkenning van het conjunctuurpatroon stelt beleggers in staat om te beoordelen in welke fase van de cyclus we ons bevinden, en welke beleggingen daarbij aantrekkelijk zijn. Een bijzonder punt van aandacht vormen de 'emerging markets'. Van Duijn trekt een parallel tussen de opkomst van de Japanse economie na de Tweede Wereldoorlog en de explosieve groei in China, India en andere opkomende economieën nu, en geeft aan wat beleggers in de komende jaren van deze groep van landen mogen verwachten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jaap van Duijn
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460034251
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2012
Bestandsgrootte
2501629 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Waar en waarin moeten beleggers de komende tien jaar beleggen en waarom? Wat te doen met beleggingen in de opkomende markten? Wat vormt de grootste bedreiging voor beleggers? Waar moeten zij vooral op letten?

In Trends en cycli onderzoekt Jaap van Duijn de samenhang tussen economische ontwikkelingen en het koersverloop op de financiële markten. Het gaat hem daarbij vooral om de grote verbanden. De datareeksen die hij gebruikt, gaan soms wel een paar eeuwen terug. Zo wordt de samenhang zichtbaar tussen de lange golf in de wereldeconomie en de grote meerjarige 'bull' en 'bear markets' op de aandelenmarkten. Maar ook de gewone conjunctuurgolf komt aan bod. Herkenning van het conjunctuurpatroon stelt beleggers in staat om te beoordelen in welke fase van de cyclus we ons bevinden, en welke beleggingen daarbij aantrekkelijk zijn.

Een bijzonder punt van aandacht vormen de 'emerging markets'. Van Duijn trekt een parallel tussen de opkomst van de Japanse economie na de Tweede Wereldoorlog en de explosieve groei in China, India en andere opkomende economieën nu, en geeft aan wat beleggers in de komende jaren van deze groep van landen mogen verwachten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jaap van Duijn
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460034251
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2012
Bestandsgrootte
2501629 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig

Aanrader

Top 3 Marketingboeken