The chairman makes or breaks the board

de rol van de chairman van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen

Prijs € 30,75

Levertijd: 5-8 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Steven R. Schuit

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Steven Schuit (1942) is gefascineerd geraakt door de vraag waarom er soms zo weinig meerwaarde binnen de raad van commissarissen ontstaat terwijl er toch in overgrote meerderheid prima mensen in zitten. Wat gaat er mis? Is er behoefte aan meer regels en meer kwaliteitseisen, of heeft het veeleer te maken met de 'boardroom dynamics', de onderlinge verhoudingen en de taakopvatting? Gedurende ruim veertig jaar commerciële advocatuur was hij een vertrouwde adviseur van diverse prominente CEO's en raden van commissarissen. Hij trad terug als partner van Allen & Overy in 2005, maar bleef eraan verbonden als Counsel. Daardoor kreeg hij meer tijd voor commissariaten bij (beursgenoteerde) ondernemingen en voor de functies van hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit (Corporate Governance and Responsibility) en hoogleraar aan de juridische faculteit van Universiteit Utrecht (International Commercial and Financial Law). Sinds een aantal jaren is hij zelf commissaris bij (beursgenoteerde) ondernemingen en maakt hij zelf deel uit van de 'boardroom dynamics'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Steven R. Schuit
Uitgever
Gopher
ISBN
9789051797251
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
196

Beschrijving

Steven Schuit (1942) is gefascineerd geraakt door de vraag waarom er soms zo weinig meerwaarde binnen de raad van commissarissen ontstaat terwijl er toch in overgrote meerderheid prima mensen in zitten. Wat gaat er mis? Is er behoefte aan meer regels en meer kwaliteitseisen, of heeft het veeleer te maken met de 'boardroom dynamics', de onderlinge verhoudingen en de taakopvatting?

Gedurende ruim veertig jaar commerciële advocatuur was hij een vertrouwde adviseur van diverse prominente CEO's en raden van commissarissen. Hij trad terug als partner van Allen & Overy in 2005, maar bleef eraan verbonden als Counsel. Daardoor kreeg hij meer tijd voor commissariaten bij (beursgenoteerde) ondernemingen en voor de functies van hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit (Corporate Governance and Responsibility) en hoogleraar aan de juridische faculteit van Universiteit Utrecht (International Commercial and Financial Law). Sinds een aantal jaren is hij zelf commissaris bij (beursgenoteerde) ondernemingen en maakt hij zelf deel uit van de 'boardroom dynamics'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Steven R. Schuit
Uitgever
Gopher
ISBN
9789051797251
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
196

Aanrader

Top 3 Marketingboeken