Over de grenzen van cultuur en management

Prijs € 28,99

Niet beschikbaar

Fons Trompenaars, Charles Hampden-Turner

Paperback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek was in 1993 het eerste dat managers leerde intercultureel te managen, inmiddels pure noodzaak in de huidige globale economie. Sindsdien is het een everseller die al tienduizenden lezers heeft geholpen duidelijkheid te scheppen in culturele verschillen – tussen maar ook binnen bedrijven.De auteurs leren ons dat er zeven aandachtspunten zijn die invloed hebben op hoe wij zakendoen en elkaar leiding geven. Het zijn onder meer status, tijd, individualisme en formalisme: hoe wij daar persoonlijk mee omgaan bepaalt onze omgang met anderen.Het doel dat in dit boek wordt nagestreefd is de ‘transnationale organisatie’, waarin van elke cultuur de pluspunten overgenomen worden. Wie hierop inspeelt en de pluspunten kan samenbrengen, heeft ongekende mogelijkheden in de (internationale) markt.Over de grenzen van cultuur en management is gebaseerd op jarenlang onderzoek en bevat vele voorbeelden en anekdotes. Het is een zeer levendig geschreven combinatie van praktijkervaring en wetenschap.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fons Trompenaars, Charles Hampden-Turner
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789047058342
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
397

Beschrijving

Dit boek was in 1993 het eerste dat managers leerde intercultureel te managen, inmiddels pure noodzaak in de huidige globale economie. Sindsdien is het een everseller die al tienduizenden lezers heeft geholpen duidelijkheid te scheppen in culturele verschillen – tussen maar ook binnen bedrijven.
De auteurs leren ons dat er zeven aandachtspunten zijn die invloed hebben op hoe wij zakendoen en elkaar leiding geven. Het zijn onder meer status, tijd, individualisme en formalisme: hoe wij daar persoonlijk mee omgaan bepaalt onze omgang met anderen.
Het doel dat in dit boek wordt nagestreefd is de ‘transnationale organisatie’, waarin van elke cultuur de pluspunten overgenomen worden. Wie hierop inspeelt en de pluspunten kan samenbrengen, heeft ongekende mogelijkheden in de (internationale) markt.
Over de grenzen van cultuur en management is gebaseerd op jarenlang onderzoek en bevat vele voorbeelden en anekdotes. Het is een zeer levendig geschreven combinatie van praktijkervaring en wetenschap.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fons Trompenaars, Charles Hampden-Turner
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789047058342
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
397

Aanrader

Top 3 Marketingboeken