Management van processen

identificeren, besturen, beheersen en vernieuwen

Prijs € 69,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

T.W. Hardjono, R.J.M. Bakker

Hardback | April 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

4e DRUKProcessen zijn in feite datgene wat er in een organisatie werkelijk gebeurt. Zonder processen bestaat een organisatie gewoonweg niet. Zij vormen de verbindende schakel tussen de inrichting van de organisatie en de resultaten. Het boek Management van processen draait om procesmanagement. De manager vervult daarbij de rol van stimulator. Hij zorgt ervoor dat de medewerkers voldoende zijn toegerust om hun taak te vervullen, weet weerstanden te overwinnen en de procesgang vloeiend te laten verlopen. Het organiseren staat centraal; niet de organisatie of de hiërarchie.Om zijn doel te bereiken kan de manager hierbij putten uit verschillende inzichten en technieken. In dit boek worden die op een degelijke en toegankelijke manier uitgelegd. Zo is een speciale plaats ingeruimd voor SqEME® Procesmanagement. Dit is een methode waaronder verschillende manieren van denken over processen en organisaties vallen. Er wordt een overzicht gegeven van de definities die voor het managen van processen zijn ontwikkeld en van manieren om ze toe te passen. Ook kwaliteitsmanagement is een belangrijk uitgangspunt. De inzichten die daaruit voortkomen en met name de ideeën uit het INK-managementmodel worden gebruikt om grip te krijgen op het definiëren, besturen, beheersen en vernieuwen van processen.'Management van processen' is een nuttig en praktisch boek voor iedereen die zich in het fenomeen van processen wil verdiepen. Bijvoorbeeld om algemene bedrijfskundige kennis te vergaren, om zich kwaliteitsmanagement eigen te maken of om beter te begrijpen wat procesmanagement inhoudt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
T.W. Hardjono, R.J.M. Bakker
Uitgever
Boom
ISBN
9789013087147
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

4e DRUK

Processen zijn in feite datgene wat er in een organisatie werkelijk gebeurt. Zonder processen bestaat een organisatie gewoonweg niet. Zij vormen de verbindende schakel tussen de inrichting van de organisatie en de resultaten. Het boek Management van processen draait om procesmanagement. De manager vervult daarbij de rol van stimulator. Hij zorgt ervoor dat de medewerkers voldoende zijn toegerust om hun taak te vervullen, weet weerstanden te overwinnen en de procesgang vloeiend te laten verlopen. Het organiseren staat centraal; niet de organisatie of de hiërarchie.

Om zijn doel te bereiken kan de manager hierbij putten uit verschillende inzichten en technieken. In dit boek worden die op een degelijke en toegankelijke manier uitgelegd. Zo is een speciale plaats ingeruimd voor SqEME® Procesmanagement. Dit is een methode waaronder verschillende manieren van denken over processen en organisaties vallen. Er wordt een overzicht gegeven van de definities die voor het managen van processen zijn ontwikkeld en van manieren om ze toe te passen. Ook kwaliteitsmanagement is een belangrijk uitgangspunt. De inzichten die daaruit voortkomen en met name de ideeën uit het INK-managementmodel worden gebruikt om grip te krijgen op het definiëren, besturen, beheersen en vernieuwen van processen.

'Management van processen' is een nuttig en praktisch boek voor iedereen die zich in het fenomeen van processen wil verdiepen. Bijvoorbeeld om algemene bedrijfskundige kennis te vergaren, om zich kwaliteitsmanagement eigen te maken of om beter te begrijpen wat procesmanagement inhoudt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
T.W. Hardjono, R.J.M. Bakker
Uitgever
Boom
ISBN
9789013087147
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Aanrader

Top 3 Marketingboeken