Individuele opstellingen binnen coaching

Prijs € 27,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Anja Brasser, Jeroen Hendriksen

Paperback | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Individuele opstellingen zijn een krachtige tool bij coaching. het is een instrument dat snel inzicht geeft in onderlinge verhoudingen en mogelijke oplossingen.Een opstelling tijdens een coachingsgesprek wordt gekenmerkt door grote dynamiek en rijke inzichten en oplossingsrichtingen die zich aandienen. Een tafel, wat poppetjes of gekleurde papiertjes, een gesprek, meer is niet nodig. Maar daarmee ben je er nog niet. Dit boek beschrijft hoe een coach met zijn cliënt zijn vraag kan onderzoeken en vertalen in een opstelling.Het boek opent met een woordelijk verslag van een coachingssessie met een opstelling. Hieruit wordt inzichtelijk welke achtergronden meespelen bij opstellingen en welke praktische elementen het gesprek ondersteunen. De auteurs beschrijven werkvormen en oefeningen om de opstelling tot een succes te maken. Tot slot kijken ze naar kansen, valkuilen, grenzen en andere (on)mogelijkheden van deze werkvorm.Dit boek biedt coaches, therapeuten, trainers, docenten en cliënten inzicht in de toepasbaarheid van opstellingen bij coaching. Het biedt aanknopingspunten om er zelf mee aan de slag te gaan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anja Brasser, Jeroen Hendriksen
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024401987
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Beschrijving

Individuele opstellingen zijn een krachtige tool bij coaching. het is een instrument dat snel inzicht geeft in onderlinge verhoudingen en mogelijke oplossingen.

Een opstelling tijdens een coachingsgesprek wordt gekenmerkt door grote dynamiek en rijke inzichten en oplossingsrichtingen die zich aandienen. Een tafel, wat poppetjes of gekleurde papiertjes, een gesprek, meer is niet nodig. Maar daarmee ben je er nog niet. Dit boek beschrijft hoe een coach met zijn cliënt zijn vraag kan onderzoeken en vertalen in een opstelling.

Het boek opent met een woordelijk verslag van een coachingssessie met een opstelling. Hieruit wordt inzichtelijk welke achtergronden meespelen bij opstellingen en welke praktische elementen het gesprek ondersteunen. De auteurs beschrijven werkvormen en oefeningen om de opstelling tot een succes te maken. Tot slot kijken ze naar kansen, valkuilen, grenzen en andere (on)mogelijkheden van deze werkvorm.

Dit boek biedt coaches, therapeuten, trainers, docenten en cliënten inzicht in de toepasbaarheid van opstellingen bij coaching. Het biedt aanknopingspunten om er zelf mee aan de slag te gaan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anja Brasser, Jeroen Hendriksen
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024401987
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Aanrader

Top 3 Marketingboeken