Het coachvak binnenstebuiten

een filosofisch perspectief

Prijs € 39,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Ronald Wolbink

Paperback | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De opkomst van coachen wordt meestal als een vanzelfsprekendheid ervaren die past in onze tijdgeest. het lijkt niet meer weg te denken uit het dagelijks leven.Welke plaats en functie heeft coachen binnen onze cultuur? Waarom is de reflectie over de begrippen en vooronderstellingen van het coachen zo afwezig, terwijl elke coach het belang van reflectie benadrukt? Dit leidt niet tot 'metareflectie' waarin het denken over het coachen voorwerp van reflectie wordt.Dit boek beantwoordt deze vragen aan de hand van een kritische analyse van coaching als cultuurfilosofisch thema. Het brengt omschrijvingen van het coachen van invloedrijke auteurs en de bijbehorende kernbegrippen uit de coachingsliteratuur in kaart. Het expliciteert achterliggende morele en antropologische vooronderstellingen, waarbij het gaat om mensbeelden, begrippen, waarden en normen. Deze vooronderstellingen worden geanalyseerd met behulp van filosofische denkbeelden en geeft een aanzet voor een bijgesteld coachingsparadigma.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ronald Wolbink
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024401901
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
260

Beschrijving

De opkomst van coachen wordt meestal als een vanzelfsprekendheid ervaren die past in onze tijdgeest. het lijkt niet meer weg te denken uit het dagelijks leven.

Welke plaats en functie heeft coachen binnen onze cultuur? Waarom is de reflectie over de begrippen en vooronderstellingen van het coachen zo afwezig, terwijl elke coach het belang van reflectie benadrukt? Dit leidt niet tot 'metareflectie' waarin het denken over het coachen voorwerp van reflectie wordt.

Dit boek beantwoordt deze vragen aan de hand van een kritische analyse van coaching als cultuurfilosofisch thema. Het brengt omschrijvingen van het coachen van invloedrijke auteurs en de bijbehorende kernbegrippen uit de coachingsliteratuur in kaart. Het expliciteert achterliggende morele en antropologische vooronderstellingen, waarbij het gaat om mensbeelden, begrippen, waarden en normen. Deze vooronderstellingen worden geanalyseerd met behulp van filosofische denkbeelden en geeft een aanzet voor een bijgesteld coachingsparadigma.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ronald Wolbink
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024401901
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
260