Diversiteit als uitdaging

de zin en onzin van divers talent

Prijs € 36,75

Niet beschikbaar

Ralf Knegtmans

Paperback | December 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Diversiteit als uitdagingDe zin en onzin van divers talentRalf KnegtmansDiversiteit als uitdaging beantwoordt de vraag wat diversiteit kan toevoegen aan de praktijk van corporate management. Het gaat daarbij niet alleen om diversiteit naar geslacht, leeftijd of culturele herkomst, maar ook om het vermogen om vanuit verschillende invalshoeken naar problemen en uitdagingen te kijken.Knegtmans zoekt in dit boek bewust naar tips en ‘best practices’ in plaats van alleen te kijken naar de matige resultaten die veel organisaties boeken op het vlak van diversiteit. De auteur baseert zich op de eigen praktijkervaring en op een groot aantal gesprekken met CEO’s, toezichthouders, practice leaders en toptalenten met diverse achtergrond, zoals dominee en voormalig presidentskandidaat Jesse Jackson, eurocommissaris Neelie Kroes, Ben Verwaayen (CEO Altcatel-Lucent), Anne Mulcahy (chairman Xerox), Faiza Dadi (COO De Baak), professor Haleh Gorashi, Anja Groenewoud (CEO Accenture), Frank Heemskerk (voormalig staatssecretaris van EZ), René Dahan (president-commissaris Ahold), Esther Raats-Coster (zakenvrouw van het jaar 2006) en Shula Rijxman (CCO IDTV).Diversiteit als uitdaging is een belangrijk boek omdat diversiteit de komende jaren een belangrijk thema zal worden door de simultane vergrijzing en ontgroening, met tekorten op de arbeidsmarkt als gevolg.Over de auteur(s):Ralf Knegtmans is partner bij het gerenommeerde executive search-bureau De Vroedt & Thierry in Amsterdam. Bij Uitgeverij Boom verschenen eerder van zijn hand Toptalent ?(4e druk 2009) en Toptalent – Studenteneditie (2009).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ralf Knegtmans
Uitgever
Boom
ISBN
9789085069263
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

Diversiteit als uitdaging
De zin en onzin van divers talent
Ralf Knegtmans

Diversiteit als uitdaging beantwoordt de vraag wat diversiteit kan toevoegen aan de praktijk van corporate management. Het gaat daarbij niet alleen om diversiteit naar geslacht, leeftijd of culturele herkomst, maar ook om het vermogen om vanuit verschillende invalshoeken naar problemen en uitdagingen te kijken.


Knegtmans zoekt in dit boek bewust naar tips en ‘best practices’ in plaats van alleen te kijken naar de matige resultaten die veel organisaties boeken op het vlak van diversiteit. De auteur baseert zich op de eigen praktijkervaring en op een groot aantal gesprekken met CEO’s, toezichthouders, practice leaders en toptalenten met diverse achtergrond, zoals dominee en voormalig presidentskandidaat Jesse Jackson, eurocommissaris Neelie Kroes, Ben Verwaayen (CEO Altcatel-Lucent), Anne Mulcahy (chairman Xerox), Faiza Dadi (COO De Baak), professor Haleh Gorashi, Anja Groenewoud (CEO Accenture), Frank Heemskerk (voormalig staatssecretaris van EZ), René Dahan (president-commissaris Ahold), Esther Raats-Coster (zakenvrouw van het jaar 2006) en Shula Rijxman (CCO IDTV).

Diversiteit als uitdaging is een belangrijk boek omdat diversiteit de komende jaren een belangrijk thema zal worden door de simultane vergrijzing en ontgroening, met tekorten op de arbeidsmarkt als gevolg.


Over de auteur(s):
Ralf Knegtmans is partner bij het gerenommeerde executive search-bureau De Vroedt & Thierry in Amsterdam. Bij Uitgeverij Boom verschenen eerder van zijn hand Toptalent ?(4e druk 2009) en Toptalent – Studenteneditie (2009).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ralf Knegtmans
Uitgever
Boom
ISBN
9789085069263
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Aanrader

Top 3 Marketingboeken