De internal auditor in het publieke domein

drijfveren en dilemma's, principes en paradoxen

Prijs € 45,75

Niet beschikbaar

Mark van Twist, Martijn van der Steen, Henk Bouwmans, Hans Bekkers

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het vak van internal auditor wordt in de standaardhandboeken doorgaans beschreven als een min of meer uitgekristalliseerde praktijk die vooral om een gedegen toepassing vraagt. Dit boek neemt de vastgelegde basisbeginselen van het auditvak weliswaar als vertrekpunt, maar laat vervolgens zien hoe de invulling ervan in het publieke domein tot spanningen en dilemma's kan leiden.De praktijk van internal audit is weerbarstig en het werkveld waarin de internal auditor opereert is sterk in beweging. Internal audit is daarom als professie ook niet scherp begrensd, maar vormt juist het label voor een dynamisch en zich sterk ontwikkelend vakgebied dat op tal van plekken nadere verkenning en verdieping verdient.Dit boek wil de discussie over de spanningen en dilemma's van het vak van de internal auditor verder voeren en reikt handvatten aan voor refl ectie op de eigen praktijk van elke internal auditor. Het biedt een basis voor een volgende stap van beginnende en ervaren internal auditors in het publieke domein en helpt hen in de reflectie op hun eigen vakgebied en hun verdere professionalisering.Prof. dr. Mark van Twist is wetenschappelijk directeur van de Internal Audit & Advisory opleiding van de Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is hij hoogleraar bestuurskunde aan diezelfde universiteit en is hij als bestuurder en decaan verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur in Den Haag.Dr. Martijn van der Steen is co-decaan en adjunct-directeur van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) en is directeur van de Denktank van de NSOB. Mr. Henk Bouwmans MPM is zelfstandig tekstschrijver en communicatie-adviseur in en rondom het openbaar bestuur.Drs. Hans Bekkers MPFM werkt als chef redacteur bij Binnenlands Bestuur.Hij is gespecialiseerd in overheidsfi nanciën, arbeidsmarkt, bestuur en organisatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mark van Twist, Martijn van der Steen, Henk Bouwmans, Hans Bekkers
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789462360358
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het vak van internal auditor wordt in de standaardhandboeken doorgaans beschreven als een min of meer uitgekristalliseerde praktijk die vooral om een gedegen toepassing vraagt. Dit boek neemt de vastgelegde basisbeginselen van het auditvak weliswaar als vertrekpunt, maar laat vervolgens zien hoe de invulling ervan in het publieke domein tot spanningen en dilemma's kan leiden.
De praktijk van internal audit is weerbarstig en het werkveld waarin de internal auditor opereert is sterk in beweging. Internal audit is daarom als professie ook niet scherp begrensd, maar vormt juist het label voor een dynamisch en zich sterk ontwikkelend vakgebied dat op tal van plekken nadere verkenning en verdieping verdient.
Dit boek wil de discussie over de spanningen en dilemma's van het vak van de internal auditor verder voeren en reikt handvatten aan voor refl ectie op de eigen praktijk van elke internal auditor. Het biedt een basis voor een volgende stap van beginnende en ervaren internal auditors in het publieke domein en helpt hen in de reflectie op hun eigen vakgebied en hun verdere professionalisering.

Prof. dr. Mark van Twist is wetenschappelijk directeur van de Internal Audit & Advisory opleiding van de Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is hij hoogleraar bestuurskunde aan diezelfde universiteit en is hij als bestuurder en decaan verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur in Den Haag.

Dr. Martijn van der Steen is co-decaan en adjunct-directeur van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) en is directeur van de Denktank van de NSOB.

Mr. Henk Bouwmans MPM is zelfstandig tekstschrijver en communicatie-adviseur in en rondom het openbaar bestuur.

Drs. Hans Bekkers MPFM werkt als chef redacteur bij Binnenlands Bestuur.
Hij is gespecialiseerd in overheidsfi nanciën, arbeidsmarkt, bestuur en organisatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mark van Twist, Martijn van der Steen, Henk Bouwmans, Hans Bekkers
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789462360358
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Aanrader

Top 3 Marketingboeken