Conflicthantering en diversiteit

Prijs € 43,95

Niet beschikbaar

David Pinto, Hans van Doremalen

Hardback | Februari 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Ambulance personeel aangevallen', lees je in de krant. Ongelooflijk dat dit in Nederland gebeurt, is de maatschappelijke opvatting. In de gezondheidszorg komen confrontaties geregeld voor. Waar komen dit soort conflicten vandaan, wat zijn de oorzaken en vooral hoe voorkom je ze? Het doel van dit boek is het inzichtelijk maken van conflicten waarbij diversiteit een rol speelt. Waarom en waarin zijn deze conflicten zo bijzonder? En hoe kun je er effectief mee omgaan? Interculturele contacten, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, kunnen tot onzekerheid leiden.Dit boek beschrijft de structuur van regels en codes voor communicatie en gedrag, en de normen en waarden die aan die regels en codes ten grondslag liggen. In deel 2 wordt aan de hand van herkenbare casuïstiek eerst een analyse gemaakt van de situatie en vervolgens een richtingwijzer gegeven met praktische handvatten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
David Pinto, Hans van Doremalen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031360130
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

'Ambulance personeel aangevallen', lees je in de krant. Ongelooflijk dat dit in Nederland gebeurt, is de maatschappelijke opvatting. In de gezondheidszorg komen confrontaties geregeld voor. Waar komen dit soort conflicten vandaan, wat zijn de oorzaken en vooral hoe voorkom je ze?
Het doel van dit boek is het inzichtelijk maken van conflicten waarbij diversiteit een rol speelt. Waarom en waarin zijn deze conflicten zo bijzonder? En hoe kun je er effectief mee omgaan? Interculturele contacten, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, kunnen tot onzekerheid leiden.

Dit boek beschrijft de structuur van regels en codes voor communicatie en gedrag, en de normen en waarden die aan die regels en codes ten grondslag liggen. In deel 2 wordt aan de hand van herkenbare casuïstiek eerst een analyse gemaakt van de situatie en vervolgens een richtingwijzer gegeven met praktische handvatten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
David Pinto, Hans van Doremalen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031360130
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Aanrader

Top 3 Marketingboeken