Communicatie en ethiek

organisaties en hun publieke verantwoordelijkheid

Prijs € 35,50

Uitverkocht

Paperback | September 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Organisaties bepalen voor een groot deel het maatschappelijk verkeer en zetten daarbij ook moreel de toon, waarbij organisaties elkaar in toenemende mate beïnvloeden. Bedrijven luisteren steeds beter naar de opvattingen van consumenten en issuegroepen. Overheden ontwikkelen nieuw beleid in overleg met burgers en actiegroepen. Politieke partijen houden nadrukkelijk rekening met de massamedia. En massamedia vinden steeds vaker dat zij zelf een mening moeten hebben over datgene wat overheden, bedrijven en actiegroepen doen. Bovengronds wil men van alles politiek-juridisch regelen, en ondergronds bloeit de anarchie op internet.In Communicatie en ethiek nemen de auteurs het standpunt in dat organisaties mede verantwoordelijk zijn voor het behoud of de ontwikkeling van publieke belangen en waarden. Op welke wijze leggen organisaties daarover publieke verantwoording af? Wat kan de ethiek ons bieden aan inzichten en instrumenten?Het boek bevat veel cases uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties, politiek en media.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789085060017
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2004
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
263

Beschrijving

Organisaties bepalen voor een groot deel het maatschappelijk verkeer en zetten daarbij ook moreel de toon, waarbij organisaties elkaar in toenemende mate beïnvloeden. Bedrijven luisteren steeds beter naar de opvattingen van consumenten en issuegroepen. Overheden ontwikkelen nieuw beleid in overleg met burgers en actiegroepen. Politieke partijen houden nadrukkelijk rekening met de massamedia. En massamedia vinden steeds vaker dat zij zelf een mening moeten hebben over datgene wat overheden, bedrijven en actiegroepen doen. Bovengronds wil men van alles politiek-juridisch regelen, en ondergronds bloeit de anarchie op internet.

In Communicatie en ethiek nemen de auteurs het standpunt in dat organisaties mede verantwoordelijk zijn voor het behoud of de ontwikkeling van publieke belangen en waarden. Op welke wijze leggen organisaties daarover publieke verantwoording af? Wat kan de ethiek ons bieden aan inzichten en instrumenten?Het boek bevat veel cases uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties, politiek en media.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789085060017
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2004
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
263

Aanrader

Top 3 Marketingboeken