Agile belonen (e-Book)

Het waarderen van toegevoegde waarde

Prijs € 23,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Rolf Baarda

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!
Let op: Dit e-Book is niet leesbaar op e-readers met een zwart-wit scherm.

Beschrijving

Functies zijn steeds minder vastomlijnd. Tegenwoordig wordt het werk vaker in wisselende rollen gedaan met als enige constante de medewerker, hoewel ook die in zijn eigen groei niet stil mag blijven staan. Bestaande beloningssystemen schieten dan tekort. In de dynamiek van moderne bedrijven zijn zij veel te statisch, te tijdrovend en te kostbaar bovendien. Wie daarvan af wil, dient de grondslag van het salaris te veranderen. Niet de functie is dan nog langer de basis, maar de toegevoegde waarde van de individuele medewerker. Agile belonen toont je hoe je door transparant belonen de toegevoegde waarde van je medewerkers waardeert. Rolf Baarda ontwikkelde hiervoor een model waarmee medewerkers inzicht krijgen in hun probleemoplossend vermogen en de wijze waarop zij die naar een hoger plan kunnen tillen. Het beschrijft acht rollen waarin is vastgelegd wie de moeilijkste problemen oplost, wie de minder moeilijke en wie de eenvoudigste. Zo kunnen je medewerkers zich niet alleen verder ontwikkelen, maar vergroot je ook hun betrokkenheid en motivatie. En gelukkige medewerkers maken gelukkige klanten! - Voor hrm'ers, managers en directieleden die anders willen belonen dan de traditionele voorgeschreven systemen. - Van de auteur van de bestsellers Ken- en Stuurgetallen voor Personeelsmanagement, Belonen in Moderne Organisaties en Human Business Engineering. Trefwoorden: Werk functie belonen beloningssysteem salaris medewerker toegevoegde waarde agile model Baarda hrm Rolf Baarda handleiding

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rolf Baarda
Uitgever
Van Duuren Management
ISBN
9789089654465
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2019
Bestandsgrootte
3019178 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Functies zijn steeds minder vastomlijnd. Tegenwoordig wordt het werk vaker in wisselende rollen gedaan met als enige constante de medewerker, hoewel ook die in zijn eigen groei niet stil mag blijven staan. Bestaande beloningssystemen schieten dan tekort. In de dynamiek van moderne bedrijven zijn zij veel te statisch, te tijdrovend en te kostbaar bovendien. Wie daarvan af wil, dient de grondslag van het salaris te veranderen. Niet de functie is dan nog langer de basis, maar de toegevoegde waarde van de individuele medewerker.

Agile belonen toont je hoe je door transparant belonen de toegevoegde waarde van je medewerkers waardeert. Rolf Baarda ontwikkelde hiervoor een model waarmee medewerkers inzicht krijgen in hun probleemoplossend vermogen en de wijze waarop zij die naar een hoger plan kunnen tillen. Het beschrijft acht rollen waarin is vastgelegd wie de moeilijkste problemen oplost, wie de minder moeilijke en wie de eenvoudigste. Zo kunnen je medewerkers zich niet alleen verder ontwikkelen, maar vergroot je ook hun betrokkenheid en motivatie. En gelukkige medewerkers maken gelukkige klanten!

- Voor hrm'ers, managers en directieleden die anders willen belonen dan de traditionele voorgeschreven systemen.

- Van de auteur van de bestsellers Ken- en Stuurgetallen voor Personeelsmanagement, Belonen in Moderne Organisaties en Human Business Engineering.

Trefwoorden: Werk functie belonen beloningssysteem salaris medewerker toegevoegde waarde agile model Baarda hrm Rolf Baarda handleiding

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rolf Baarda
Uitgever
Van Duuren Management
ISBN
9789089654465
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2019
Bestandsgrootte
3019178 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Aanrader

Top 3 Marketingboeken